Pixbo Wallenstam IBK

Första bortasegern för Warberg – Hattrick av Karlander

Warberg tog säsongens första bortaseger i matchen mot Pixbo och klättrade upp över nedflyttningsstrecket. – En trepoängare på bortaplan kunde inte ha varit mer lägligt, säger hattrickskytten Daniel Karlander.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
2 - 6
Warberg IC

Warberg tog en oerhört viktig seger mot Pixbo som var säsongens första bortaseger.  Tre poäng som innebar att Warberg klättrar upp på rätt sida av nedflyttningsstrecket med två omgångar kvar. En seger mot Pixbo med 6-2 efter att Daniel Karlander visat vilken målskytt han är och gjort tre mål. Två av dessa i den tredje perioden när Warberg gick ifrån.

– Vi har haft bra energi de sista fyra omgångarna och det har byggt upp en ny självkänsla i laget, säger Warbergs tränare Ulf Hallstensson till Hallands Nyheter.

Ett Warberg som hade med sig en stor och aktiv klack till säsongens sista västkust-derby.

Publiken har stöttat upp fantastiskt och slutit samman, de har varit som en sjätte utespelare, jag vill rikta ett enormt tack till dem, säger Daniel Karlander.

Warberg visade direkt från start att det här var en match som de skulle vinna mot slutspelsklara Pixbo som saknade Calebsson, Östholm och Malmström. Lagets andra mål var en fin upprullning där Anton Birgersson både startade och avslutade anfallet. Se målet här.

– Vi var riktigt bra i första perioden. Mötet var som förväntat. Vi fick till mycket lägen men jag trodde däremot inte att de skulle ge oss så mycket kontringar som de gjorde, sa Rikard Eriksson.

I botten av tabellen förlorade Karlstad vilket innebär att Warberg klättrar upp på 12:e plats. Nu återstår två matcher för Warberg. Först ut på söndag en hemmamatch mot Växjö och i sista omgången ställs laget mot Linköping på bortaplan.