Linköping IBK

Linköping vände och vann mot Täby

Linköping vände mot Täby och kvitterade med 6 sekunder kvar av matchen genom Amanda Ljunggren. - Det var bara att sätta dit den, säger Ljunggren.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Linköping IBK
6 - 5
Täby FC

Det såg länge ut att bli en kontrollerad seger för Täby borta mot Linköping i en välspelad match. Ledning för Täby efter två perioder med 3-2 och efter att Matilda Sjödin gjort 5-2 var känslan att det skulle mycket till om Linköping skulle kunna vända. Men vändningen skulle komma. Först 3-5 genom Amanda Ljunggren och bara 8 sekunder efter 4-5 av Rebecca Bagge. Linköping fortsatte att trycka på och i spel 6 mot 4 med 6 sekunder kvar kom till slut kvitteringen. Stor glädje hos Linköping som fortsatte vändningen i förlängningen och vann extrapoängen.

 – Jag tycker att vi hänger med. De är på pappret mycket bättre än oss men vi hänger med. Vi har PP och vi har lägen på slutet. Så det är bara att sätta dit den när vi får chansen. Jag får ett bra läge och de det är bara att sätta dit den, säger Amanda Ljunggren efter matchen.

Två poäng till Linköping som innebär att att laget knappar in på Uppsala på slutspelsplats, nu bara 5 poäng före när det återstår tre matcher.

– Vi har nu större chans att gå till slutspel vilket är vårt mål för säsongen. Jag tror mycket talar för oss. Speciellt idag visar vi hur bra vi är och det gjorde vi mot IKSU för några veckor sen också. Vi har bra chans mot de bättre lagen och vi har ju två av lagen under oss och de ska vi ha Vi har ju två av lagen

Täbys tränare Lars Jedheim summerade insatsen såhär:

– Vi ville kliva högt upp idag och då blir det lite hawaii och kontringar. Vi ville träna på att stöta högt inför slutspelet. Det var ganska kontrollerat ändå. Linköping var ganska bra och 5-5 sett till hela matchen var ganska inte orättvist. Sen blir det surt att målen kommer på slutet, säger Täbys tränare Lars Jedheim.

Noterbart är att Täbys Louise Wickström fick utgå fotskadad.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar