Övrigt

Ny bloggare med internationellt fokus

Vi på ibnytt.se har utökad sitt bloggteam med Jesper Sandberg som kommer blogga med fokus på internationell innebandy. - Jag har sedan 1-1/2 år tillbaka följt Schweiziska och tjeckiska ligan väldigt noga men även en del av den finskaligan, säger Sandberg.

Vi på ibnytt.se har utökat vårt bloggteam med Jesper Sandberg som kommer blogga med ett internationellt fokus.

Berätta om din koppling till innebandy?
– Kort och gott en snubbe som gillar innebandy. Spelat innebandy sedan 6 års ålder men på en mer seriös nivå först när jag blev 13. Spelat innebandy som högst i allsvenskan, 3 skadedrabbade säsonger med ledband i foten som min stora motståndare. Lirar på korpnivå för att hålla igång.

Vilket är ditt bästa innebandyminne?
– När jag såg AIK ta sitt första SM-guld i Globen och som spelare min debut i allsvenskan och ett SDF-SM med ett fantastiskt gäng i Umeå.

Vem är din favoritspelare genom alla tider? Varför?
– Svårt att välja en spelare så väljer att ta ut en femma + keeper:

Patrik Åman
Kristoffer Kranberg – Peter Fischerström
Karl-Johan Iraeus
Conny Vesterlund – Niklas Jihde

Vad kan läsarna förvänta sig av din blogg?
– Det kommer bli väldigt mycket om ligorna ute i europa med störst fokus på Schweiz, Tjeckien och Finland. Till att börja med kommer det vara mycket herr. Men finns det tid och utrymme så skall jag förstås få ihop något inlägg om daminnebandyn ute i europa. Förhoppningsvis någon intervju ibland med någon i ligorna jag nämnt.

Varför det stora intresset för internationell innebandy?
– Då det finns många som skriver om svensk innebandy och inte alls många som skriver om andra länder och spelare i andra ligor fick jag ta tag i det själv och kolla. Blev fast direkt och har sedan 1-1/2 år tillbaka följt Schweiziska och tjeckiska ligan väldigt noga men även en del av den finskaligan. När det är VM kollar jag hellre på matcherna där Sverige inte spelar för att lära mig och se nya spelare. Kan meddela att det finns enormt med guldkorn runt om i dom större ligorna i europa.

Läs Sandberg blogg här 

Kommentar från Jonathan Rudman, redaktör på ibnytt.se
– Det känns kul att ha med Jesper som bloggare hos oss. Det gör att vi tar ytterligare ett litet steg mot visionen att bli den bästa innebandysajten vilket vi vill på lång sikt. Nu får vi in mer internationell innebandy på sidan vilket jag tror att det finns intresse för. Jag ska vara ärlig och säga att jag har sämre koll på schweiziska, tjeckiska och finska ligan och ser fram emot att lära mig mer och kunna hålla mig uppdaterad.

Har du tips, feedback eller funderar kring ibnytt? Kontakta Jonathan på jonathan@ibnytt.se eller ring 0706034677

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar