Foto: Lennart Roos
Endre IF

Endre upp på femteplats efter sent straffmål

Straffmål av Elin Gabrielsson med 33 sekunder kvar gav Endre tre poäng. - Jag brukar bestämma mig på vägen fram, sa Gabrielsson om straffen till C More.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:10
FBC Uppsala
5 - 6
Endre IF

Ett Uppsala som kämpar för att behålla sin slutspelsplats mot ett Endre som vässar formen inför just slutspelet startade i högt tempo där Uppsals målvakt Jennifer Gräll storspelade. Det var också Uppsala som gick ifrån till en 2-0 ledning trots flera riktigt bra chanser för Endre. Med en och halv minut kvar av första perioden skulle Grälls nolla spräckas av Alva Olofsson och därefter, bara 19 sekunder senare även mål av Karen Farnes. 2-2 efter två perioder.

– Det känns inte riktigt bra från vår sida. Vi kan bättre än så här. Men det känn bra att vi fick två snabba nu. Det är jätteviktigt att vi känner att vi fått kontakt och hål på målvakten. Nu är det bara att gå in och köra. Vi behöver komma lite närmare i försvarspelet för att komma åt de bättre, sa Endres Olivia Ruthström till C More efter den första perioden

I den andra perioden gick tempot ner något och Endres tränare Alexander Brinkmann var inte nöjd.

– Hittills är det ingen av oss, inkluderat oss ledare som gör sin bästa match för säsongen utan snarare tvärtom. Jag hoppas definitivt att vi har vår bästa period kvar. Vi måste spela oss ur situationer i egen zon bättre för när Uppsala sätter press så har vi krånglat till det ganska rejält, sa Brinkmann.

Avslutningen på matchen blev svängig då Endre först utökade ledningen och Uppsala kom tillbaka. Med 33 sekunder kvar tilldelas Endre straff. En straff som Elin Gabrielsson säkert satte vilket innebar seger för Endre med 6-5.

-Det är som förväntat en bra och tight match mot ett Uppsala som vill mycket samtidigt som vi vill ha en bra placering och självförtroende inför slutspelet. Det är en jättetight match. Vi vet att vi har många bra tredjeperioder bakom och och det var vi med oss som en trygghet, säger Elin Gabrielsson som fixade segern genom sitt straffmål:

– Jag brukar bestämma mig på vägen fram. Jag har ingen speciell variant. Det känns jättebra för självförtoendet, avslutar Gabrielsson.

Eftersom Malmö vann mot Kalmarsund tappar Uppsala sin slutspelsplats med 6 mål i sämre målskillnad. Dock på samma poäng som Malmö när två matcher återstår. Endre i sin tur gick om Rönnby i tabellen till en femteplats.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar