Där avslutat också SUPERLIVE. Läs mer om dagens matcher och kommande slutspel här på ibnytt.se.

Kvar blir Storvreta mot Dalen

Mullsjö väljer Linköping

Växjö väljer Pixbo

Falun väljer Helsingborg

Höllviken lyckas hålla sig kvar i SSL efter att ha tagit upp underläge 6-2 till 7-7. Warberg och Karlstad åker ut.

Växjö-Höllviken
Förlängning. MÅL Växjö 8-7. Höllviken tar ut målvakten. Växjö gör mål och kommer förmodligen tvåa på det målet.

KLART! HÖLLVIKEN KVAR I SUPERLIGAN

AIK-Karlstad
19:55 MÅL Karlstad. 4-7. Adam Colling

19:14 Timeout Växjö

19:14 MÅL Höllviken 7-7. Höllviken kvitterar! Höllviken nu i SSL. Mål av Christoffer Andersson

17:56 Timeout Höllviken

14:57 MÅL Karlstad. 4-6. Kontring. Adam Colling serverar Anton Vestlund på bortre.

13:18 MÅL AIK. 4-5. Stefansson gör sitt 50:e mål i SSL.

15:07 MÅL Höllviken 7-6. Höllviken närmar sig. Bara ett mål till som behövs så klarar Höllviken kontraktet. Målet görs av Pontus Karlson

5 minuter kvar av den tredje perioden. Ställning 7-5.

8 minuter kvar av matchen. Ställning 3-5

Linköping-Warberg
SLUT! Linköping vinner med 4-3. Warberg nuläget ute ur SSL.

Warberg plockar ut målvakten

1 minut kvar av utvisningen. Inget mål

17:39 Utvisning Linköping. Gyllene läge för Warberg att kvittera.

10:11 MÅL Höllviken 7-5. Daniel Persson, Höllviken närmar sig.

Fyra minuter kvar. Warberg måste göra mål för att hålla sig kvar i SSL i nuläget.

08:00 MÅL Höllviken 7-4. Johannes Wilhelmsson.

07:27 Utvisning Karlstad. Tom Colling, felaktigt avstånd.

05:49 MÅL Karlstad 3-5. Jonas Wiberg utökar för Karlstad. Karlstad just nu i SSL även nästa säsong.

05:34 MÅL Växjö 7-3. Nytt mål av Jesper Sankell. Spiken i kistan?

04:18 MÅL Karlstad 3-4. Adam Colling gör det igen.

03:27 MÅL Höllviken 6-3. Höllviken reducerar tidigt genom Christoffer Andersson. Kan de vända detta?

07:51 MÅL Linköping 4-3. Milan Tomasik visar målform. Gör sitt andra för dagen.

07:01 Timeout Linköping

Tredje perioden igång

00:31 MÅL Warberg 3-3. Mål direkt av Robin Blåberg.

Warberg fortsatt i SSL även nästa säsong. Men med underläge för Warberg så har Karlstad chansen ifall de vinner mot AIK. Höllviken har det tungt mot Växjö. Underläge 2-6 och dessutom stort spelmässigt övertag för Växjö.

Dalen-Falun 3-2

16:57 MÅL Växjö 6-2. Nytt fint mål av Växjö. Målskytt igen Valdemar Ahlroth, assisterad av Ludwig Persson.

16:13 MÅL Växjö 5-2. Markus Jonsson

15:27 – MÅL Karlstad 3-3. Adam Colling assist Anton Vestlund

Periodpaus Linköping-Warberg. Ställning 3-2. Återstår 5 minuter av perioden i de andra matcherna.

14:20 – Karlstad fulltaliga.

12:20. Utvisning Karlstad. Anton Vestlund.

Växjö-Höllviken. 13 minuter spelade. Ställning 4-2
Linköping-Warberg. 17 minuter spelade. Ställning 3-2
AIK-Karlstad. 12 minuter spelade. Ställning 3-2

13:48. MÅL Linköping 3-2. Bollen på ett snöre i PP. Jendrisak hittar in till Fritzell avslutar direkt.

13:17. Utvisning Warberg. Matchens första 2 minuter drabbar Warbergs

AIK fulltaliga. Stefan Odebring räddade verkligen AIK i det boxplayet.

06:136 MÅL Växjö 4-2. Snabb kontring där Jesper Sankell avancerar och spelar fram Valdemar Ahlroth.

4:36 Utvisning AIK

07:55. MÅL Linköping 2-2. Gustav Fritzell lyckas efter lite trockel kvittera från slottet.

7 minuter spelade i den andra perioden i Linköping-Warberg. Ställning 1-2.
3 minuter spelade i Växjö-Höllviken. Ställning 3-2.
4 minuter spelades AIK-Karlstad. Ställning 3-2.

01:10 MÅL Höllviken 3-2. Direkt mål för Höllviken. Målet görs av Jacob Gullberg, assisterads av Mattias Andersson.

Nu även matchen i Växjö igång. Noterbart är att i Linköping-Warberg har det samtidigt spelats 4 minuter.

Andra perioden igång i Solna

Andra perioden igång i Linköping. Flera minuter före de andra matcherna.

Resultat övriga matcher efter den första perioden:

Dalen-Falun. 1-0
Sirius-Team Thorengruppen 4-1
Mullsjö-Helsingborg 2-1
Pixbo-Storvreta 3-1

Periodpaus i alla tre matcherna. I nuläget efter den första perioden är det Warbergs som spelar i SSL nästa säsong. Karlstad hade ledning med 2-0 men tappade denna surt. För Höllvikens del ser det tungt ut mot ett klart bättre Växjö.

19:59 – MÅL AIK 3-2. Joakim Olsson skjuter hårt in ledningen för AIK som har vänt i den första perioden. 1 sekund kvar av perioden.

18:46 – Utvisning Karlstads Christian Persson för slag.

16:16 MÅL Höllviken 3-1.  Viktigt mål för Höllviken som reducerar. Mattias Andersson målskytt efter kontring.

18:43. MÅL Warberg 1-2. Warberg tar på nytt ledningen. Målskytt lagkapten Rikard Eriksson.

17:17 – MÅL AIK 2-2. Konstmål av Kevin Lieback Asp som plockar ner en lobbpass av Joakim Olsson och på halvvolley kvitterar.

14:51 MÅL Växjö 3-0.  Skolboksexempel när Växjö startar uppspel i egen zon till Jesper Sankell som hittar Ludwig Persson som avslutar.

14:47 – MÅL AIK 1-2. Patrik Hagberg reducerar, assisterad av Adam Forslöv

14:36. MÅL Linköping 1-1. Direkt svar på tal. Milan Tomasik driver upp bollen, spelar till Tobias Gustafsson som spelar tillbaka till Tomasik i slottet

13:54. MÅL Warberg 0-1. Warbergs bästa målskytt Daniel Karlander kliver fram assisterad av Robin Blåberg.

12:29 – MÅL Karlstad 0-2. Förstafemman levererar i Karlstad. Adam Colling målskytt.

09:43 – MÅL Växjö 2-0. Kort tid in i PP. Markus Jonsson vinner boll och serverar Ludvig Persson

9:19 – Utvisning Höllvikens Johannes Wilhelmsson

Warberg har inlett matchen piggs och har mycket boll mot ett mer tillbakadraget Linköping. 11 minuter spelade och ställning 0-0.

07:22 – MÅL Växjö. Johan Roos gör mål efter avslut i slottet.

07:52 – MÅL Karlstad. Anton Vestlund som slår in en retur efter skott från Tom Colling

Höllvikens Johannes Wilhelmsson med farlig kontring i boxplay.

4:49 – Utvisning Höllvikens Mattias Andersson 2 minuter för slag.

3 minuter spelade i alla matcher. Karlstad med farligaste chansen i en 2 mot 1 kontring.

Warberg har med sig sin trogna klack som direkt sätter bra fart på ramsorna

Alla matcher igång

Tabellförutsättningar inför sista omgången i herrarnas SSL kan ni se i bilden nedan. Inför kvällens matcher är det fördel Warberg som har allt i egna händer inför mötet mot Linköping. För att Höllviken eller Karlstad ska ha chans på att hänga kvar i SSL måste Warberg först tappa poäng.

Karlstad har på förhand det enklaste motståndet då laget möter ett AIK som i stort sett inte har något att spela för. Det som skulle kunna motivera AIK till att göra en extra bra defensiv match är att ifall de släpper in fler än 6 mål så skriver de in sig i historieböckerna som det lag som släppt in flest mål under en säsong i SSL.

Höllvikens motståndare Växjö har chans på andraplatsen ifall Storvreta som möter Pixbo tappar poäng eller om Växjö spelar till sig en bättre målskillnad. Växjö har således mycket att spela för då de vid en andra plats får välja motståndare efter Falun i slutspelet.

Warbergs motståndare Linköping kan nå fjärdeplatsen i tabellen om Mullsjö förlorar. En fjärdeplats som skulle innebära att de inte kan bli valda av något av topp 3 lagen. Känslan är dock att det är ganska osannolikt att förra säsongens SM tvåa Linköping skulle vara något lag val.