Foto: SportX8
Endre IF

Malmö vände & satte press på Uppsala i slutspelskampen

Malmö vände mot Endre i tredje perioden och vann med 4-3. En seger som sätter press på Uppsala i kampen om sista slutspelsplatsen.

Endre mot Malmö inleddes i ett lägre tempo utan större intensitet och kamp.

– Jag tycker att första 10 minuter så är det lite hetsigt. Vi försöker komma in i det och det blir jämnare sista 10. Vi gör en bra första periods men i andra är vi nedtryckta. Endre är mycket bättre än oss med. Vi ska vara nöjda med att det står 2-2 efter två perioder, säger Malmös tränare Mikael Jeppsson.

Den tredje perioden inleddes med ett tidigt mål av Endres Elin Roos redan efter 22 sekunder innan Malmö lyckades vända.

– Vi hade inte bästa känslan inför tredje och det blev inte bättre av det tidiga målet. Vi vågar lyfta lyfta laget och så gör vi några offensiva förändringar. Vi sätter inte mer offensiva spelare på backplats och i anfallet för att gå framåt. En nyckel är att vi klarar av boxplay. Där blir vi stärkta och Maddes 3-3 mål är riktigt snyggt. Vi hade på känn att vi skulle få med oss ett powerplay och där är vi bra.

Ett powerplay där Malmö gör 3-4 genom Cecilia Di Nardo vilket också blir slutresultat. Segern för Malmö innebär att laget sätter press på Uppsala om sista slutspelsplatsen. Ett Uppsala som möter IKSU i den här omgången och har Täby på hemmaplan i sista omgången. För Malmö väntar IKSU i sista omgången.

– Vi får se hur det landar när vi har ett resultat. Vi har gjort vårt. Oavsett vad som händer så är vi med och spelar om någonting nu. För en månad sedan såg det inte ut som att vi skulle vara med här. Det är upp till Uppsala nu, avslutar Jeppsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar