Foto: Lennart Roos/Arkivfoto
KAIS Mora

Mora vann och var förvånade över Karlstads taktik

KAIS Mora inledde kvartsfinalserien mot Karlstad med seger 4-2 i en match där Mora förvånades över Karlstads taktik. - Jag vet inte vad de höll på med i andra perioden, sa Moras Anna Wijk efter matchen.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:10
KAIS Mora
4 - 2
Karlstad IBF

Mora valde Karlstad som motståndare i kvartsfinalen och inför matchen har Moras tränare Noel Alm Johansson pratat om att de vill in i bubblan med tufft motstånd från start. I första matchen mot Karlstad uteblev det tuffa motståndare och Mora kunde kontrollerat ta ledning med 2-0 efter den första perioden.

– Det gör det sjukt jobbigt för oss. De har säkert snackar mycket om att spela diagonal och jag tror de försöker trötta ut oss. Vi är nervösa. Det är mycket bollstrul och det känns inte som vanligt, sa Karlstads Jessica Eriksson till C More efter den första perioden.

Det andra perioden inleddes med mål efter bara 46 sekunder av Johanna Holmbom. En period som Mora fortsatte kontrollera och ägde väldigt mycket bolll.

– Jag tycker vi har bra kontroll på matchen. Vi har bra tålamod och vi tappar bollen på de rätta ställena. Vi är hela tiden med i mitten och är med på deras omställningar, sa Mira Wickman som var förvånad över Karlstads taktik:

– Jag har för mig att de gick mer på oss när vi mötte de hemma senast. Men vi tackar och tar emot och håller i bollen. Vi är rutinerade och har lärt oss tappa boll på rätt ställen.

Den tredje perioden vann av Karlstad med 0-2 efter två mål den sista minuten. Men detta var helt klart Moras match från start till slut.

– Det känns ganska stabilt. Onödigt att ge dem de där två målen på slutet. Det finns mycket bra att ta med, säger Anna Wijk som även kommenterar Karlstad spel:

– Jag vet inte vad de håller på med i andra perioden. Vi spelar av sjukt mycket tid och får rulla och då tappar vi inte bollen. Vi var nöjda men vi fick en utskällning i omklädningsrummet. Våra tränare tyckte vi var för passiva. Det kommer nog bli betydligt tuffare och smälla mer i nästa match. Jag tror de kommer ändra en hel del i sitt spel.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar