Övrigt

Plastpodden är tillbaka

TV4s innebandykommentator Lars Lindberg väcker sin podcast plastpodden till liv igen och lanserar plastpodden 2.0. - Vi kommer snacka om aktuella ämnen och snackisar. Framförallt kommer vi grotta ner oss djupare i ämnena, säger Lindberg.

Lars Lindberg, TV4s innebandykommentator och den tidigare innebandybloggaren väcker liv i sin podcast Platspodden igen och kör igång Platspodden 2.0 med lansering idag lördag.

– Jag började med innebandypodcast väldigt tidigt och fick ställa den åt sidan då det tog mycket tid. Senaste året har jag gått och tänkt på att sätta igång den igen och nu finns väldigt bra möjligheter att köra Plastpodden 2-0. Tidigare körde jag rena intervjupodcaster med en spelare. Nu kommer det vara att vi snackar om aktuella ämnen, snackisar och framförallt kommer vi grotta ner oss djupare i ämnen, berättar Lindberg till ibnytt.se

Berätta om första avsnittet?
– I första avsnittet så pratar jag med Pixbos Martin Östholm där vi mer utbrett pratar om varför Pixbo aldrig tar sig förbi kvartsfinalerna. Vi analyserar ganska djupt kring Pixbo och han ger bra svar på vad som gått fel. Sen kommer också Michael Fasth, som har historier som få att bjuda på skrönor från förr i tiden. Han bjuder på två i första avsnittet och förhoppningen är att det blir återkommande. Vi pratar och blickar tillbaka till VM-finalen och även ett snack med Stefan Edberg, expert både på TV4 och Svenska spel. Jakob Arvidsson, Team Thorengruppen kommer också förbi och gästar där vi pratar om hur de mot alla odds lyckades hålla sig kvar och även om play for charity.

Hur startade ditt innebandyintresse?
– Jag har spelat i princip hela mitt liv. Under 2009 började jag intressera mig på allvar och under 2010-2012 drev jag tillsammans med Jakob Arvidsson Sveriges största innebandyblogg. Sen har jag kommenterat innebandy sen 2011 och numera tagit klivet till att vara huvudkommentator för innebandy på TV4, tillsammans med Mats Larsson. När jag spelade så var det i Skellefteå i lite olika klubbar.

Vad tycker du om årets säsong? 
– Jag tycker det har varit väldigt svajigt hela säsongen. Mycket upp och ner. Det har ju varit Galante show och det har smällt högt. Annars har det varit lite av flopparnas säsong. Karlstad har floppat så det står härliga till med den slutspelssatsningen. Warberg sorti är också en stor rubrik som vu kommer minnas under lång tid. Och inte minst dramatiken till sista omgången.

– På damsidan tycker jag att börja utkristallisera sig att det gått från en kvintett till en kvartett. Jag har svårt att se någon utanför topp 3 ta guldet. IKSU är skyhöga favoriter men kan också ställa ett rejält frågetecken om de klarar av trycket. Min magkänsla säger att Täby kommer vinna SM-guld. Det känns som att de har mer att ge när det blåser i motvind. Täbys stjärnor kan då kliva fram när det behövs.

Något du vill passa på att framföra?
– Jag vill passa på att få fram att vi nu är inne i ett otroligt roligt slutspel. Vi ska njuta av tiden med matcher varje dag. Väldigt bra matcher dessutom, avslutar Lindberg.

Följ Plastpodden på twitter för att vara uppdaterad kring de senaste avsnitten.

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar