DJ18

Innebandyfesten: Hovslätt/Jönköping – DJ18

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Jönköping/Hovslätt i DJ som ställs emot RIG Umeå i sin semifinal.

Kombinationslaget hamnade i kvalgrupp tio tillsammans med Sävsjö och Linköping Ungdom. Lite extra intressant blev det just då, då Viola Kanon numera återfinns i just Jönköping dit hon kom från Linköping Ungdom. Inte helt oväntat så blev Sävsjö gruppens slagpåse där man fick stryk med 11-0 mot Jönköping/Hovslätt och sedan 5-0 mot Linköping Ungdom. Gruppfinalen blev en intressant tillställning med två lag som har flertalet spelare i Allsvenskan där man även där stött på varandra. Det blev till sist Jönköping/Hovslätt som kunde vinna med 2-5 efter att ha vänt ett 1-0 underläge i den andra perioden.

I regionsslutspelet hamnade man i grupp G där Olofström och erkänt tuffa Standstad väntade. Det blev dock en behaglig resa för laget som först avverkade just Stanstad med hela 3-9 och sedan Olofström med 6-1. Under dag två så ställdes man mot två bekanta lag. Först var det returmatch mot Linköping Ungdom i semifinalen, där man denna gången satte sig i förarsätet och höll ledningen ända in i mål. Cajsa Elm var där stor segerorganisatör med sina tre poäng. I regionsfinalen så var Stanstad motståndare efter att ha slagit i sin semifinal. Denna gången blev det betydligt tuffare och laget följdes åt i två perioder innan Jönköping/Hovslätt kunde rycka till 6-2. Stanstad försökte med en sista anstormning och kunde reducera två gånger om, men närmare än så kom man inte och inget lag lyckades därmed rå på kombinationslaget som kunde kvalificera sig för Innebandyfesten.

Laget har allt och lite till egentligen om man ser till förutsättningar och trupp. Man har spelare med spets och U19-rutin i form av Ellen Svensson och Gabriella Strandberg (som även har viktig SSL-rutin) och där bakom har man en uppsjö med intressanta spelare födda 1999 bland annat. Alicia Zälle kom till laget från lokalkonkurrenten Fagerhult och är ett offensivt hot med bra speed. Moa Jakobsson och Cajsa Elm som kom till Jönköping från just Hovslätt, har klivit rätt in i Allsvenskan och gjort det med bravur och kommer vara med och leda detta laget om det ska bära till guld. Inte helt otänkbart att detta är tre spelare som aspirerar på ett U19-landslag nästa säsong. Konkurrensen på Innebandyfesten är tuff, men detta lag ska definitivt inte underskattas.

Man kommer i sin semifinal ställas mot RIG Umeå, ett lag som många säkerligen ser som en favorit. Man har tre starka kullar på sitt gymnasium och spelare som Tova Eriksson och Ellen Bäckstedt sätter skräck i de flesta lagen. Att RIG får ta ett litet favoritskap är nog inte helt otänkbart, men frågan är hur just Jönköping/Hovslätt hanterar det?

Laget leds av bland annat Johan Svensson som förra året deltog under ”Festen”, då med Jönköpings P99 där man inte lyckades nå finalen i USM-16. Kan Johan lyckas bättre denna gången?

Spelade matcher:
Jönköping/Hovslätt – Sävsjö 11-0
Linköping Ungdom – Jönköping/Hovslätt 2-5
Stanstad – Jönköping/Hovslätt 3-9
Jönköping/Hovslätt – Olofström 6-1
Jönköping/Hovslätt – Linköping Ungdom 5-2
Jönköping/Hovslätt – Stanstad 6-4

En spelare att följa: 

Ellen Svensson
Trots att center/forwarden är född 1998 så har hon redan nu hunnit spela två säsonger i SSL och är nu en nyckelspelare i klubbens framgångsrika lag i Allsvenskan. Har hunnit samla på sig flertalet U19-landskamper och har ett brett register. Kraftfull och svårstoppad i sitt spel och en ledartyp deluxe. Bra skott och gör en hel del poäng.

Bästa poängplockare:

  1. Cajsa Elm, 7 mål, 7 assist
  2. Gabriella Strandberg, 4 mål, 7 assist
  3. Alicia Zälle, 7 mål, 1 assist

LÄS OCKSÅ: Tränarintervju med Johan Svensson

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar