Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Parsjö-Tegnér uttagen i landslaget

Dalens målvakt Måns Parsjö-Tegnér är enligt uppgifter till Sportbladet uttagen i Mikael Hills första landslagstrupp.

Enligt Sportbladet släpper Mikael Hill sin första landslagstrupp imorgon torsdag. En trupp där Dalens målvakt Måns-Parsjö Tegnér ska vara uttagen.

– Det är så klart jättekul. Det är speciellt att komma med i första truppen efter VM, då görs en nystart och en nysatsning mot nästa VM, säger Parsjö-Tegnér till Sportbladet.

Parsjö-Tegnér som var uttagen i bruttotruppen till VM har ännu inte spelet en landskamp i a-landslaget. En debut som nu närmar sig.

– Jag hade som mål inför säsongen att vara med och konkurrera om en plats nu.

Parsjö-Tegnér som tillsammans med sitt Dalen var det lag som släppte in minst mål i grundserien. Stor del i den siffror har förutom ett defensivt Dalen såklart även Parsjö-Tegnér som alltid har mycket energi från sin målvaktsposition och inte drar sig för att höja rösten.

– Jag skäller sällan på spelare för att de gör fel, mer att de kanske inte är där eller är förberedda på match. Inom elitidrott ska man tåla kritik och även utskällningar när det är befogat. Men det är minst lika viktigt att berömma när man gör något bra. Jag försöker bara bidra med energi.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar