Foto: David Rönnblom
DJ18

Guide Innebandyfesten: RIG Umeå – DJ18

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med RIG Umeå i DJ18 som ställs mot Hovslätt/Jönköping i semifinal.

Likväl som Rönnby, så har även RIG ett imponerande facit om man ser till DJSM-klassen. Detta är femte året i rad som man tar sig till Innebandyfesten där man på de fyra tidigare försöken har tre guld och ett brons, säsongen 13/14. Sett till förutsättningarna som finns på skolan så är det mer förståeligt, men det kräver dock en hel del av båda spelare och ledare att hantera pressen rent psykiskt och kunna ladda om fysiskt och mentalt hela tiden.

Helt smärtfritt har dock inte vägen fram varit till slutspelet. Man lottades in i grupp ett tillsammans med Örnsköldsvik och Ankarsvik/Sundsvall. Efter 0-6 seger mot Örnsköldsvik i den första matchen så hade man satt sig i en bra sits inför match två, där man ”bara” fick 3-3 mot just kombinationslaget Sundsvall/Ankarsvik. Det ska dock tilläggas att just detta kombinationslag har flertalet spelare som återfinns i Allsvenskan och gör det med bravur och inte helt oväntat att man skulle gå långt i slutändan.  Mot Örnsköldsvik kom samtliga sex mål i den andra perioden och i den andra matchen hamnade man istället i underläge tidigt, där man först i slutet av den andra perioden kunde kvittera och rädda en poäng. Vinst i gruppen blev det till sist, tack vare bättre målskillnad.

När man två månader senare skulle spela regionsslutspel så hamnade man tillsammans med Strömsbro och Stenhagen, två lag som man avverkade med 5-0 respektive 6-0 där flera av lagets nya 00:er presenterade sig och tog för sig. Dag två skulle det bli något tuffare. Först ställdes man mot KAIS Mora som har en vass duo i form av SSL-meriterade Moa Andersson och Moa Gustafsson bland annat, vilket dock inte hjälpte i denna matchen. RIG hade 4-0 efter två spelade perioder, en ledning som man aldrig släppte och matchen slutade med 6-3 vinst. I regionsfinalen så väntade inga mindre än Sundsvall/Ankarsvik, ett bevis på att lagets A-grupp i första steget höll bra kvalité. På nytt hamnade man i ett underläge efter två perioder, men Sandra Svärd med sina tre mål var en av förgrundsfigurerna som såg till att vända matchen. Även U19-meriterade centern Tova Eriksson var inblandade i samtliga fyra mål när laget gick upp till 4-2, där man sedan kunde hålla undan och till sist vinna med 4-3.

I sin semifinal som stundar mot Jönköping/Hovslätt så lär man få bära favoritskapet, just sett till historiken, även om vägen fram kanske inte varit helt problemfri. Man har det som krävs för att vinna guldet och får man ordning på alla sina bitar blir man svårstoppade.

Spelade matcher:

Örnsköldsvik – RIG Umeå 0-6
RIG Umeå – Sundsvall/Ankarsvik 3-3
RIG Umeå – Strömsbro 5-0
Stenhagen – RIG Umeå 0-6
RIG Umeå – KAIS Mora 6-3
RIG Umeå – Sundsvall/Ankarsvik 4-3

En spelare att följa: 

Tova Eriksson – I den här konkurrensen som finns, där vi vinner några av landets största framtidslöften, så är det svårt att sticka ut. Tova Eriksson gör det dock. Centernavet som leder sitt lag under långa stunder och kliver fram när det krävs. Duktig åt båda håll, enorm med bollen och hittar passningar från de flesta positionerna. Lär ha mycket speltid i de flesta spelformerna och säkerligen visa varför.

Bästa poängplockare: 

  1. Tova Eriksson, 3 mål, 7 assist
  2. Ellen Bäckstedt, 3 mål, 5 assist
  3. Wilma Johansson, 4 mål, 2 assist

LÄS OCKSÅ: Spelprogrammet för Innebandyfesten 2017

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar