Innebandyfesten

Dalen/RIG Umeå: ”Känns ju som en urstark grupp”

Det kombinerade lagen Dalen/RIG Umeå i JAS DJ17 spelar i grupp A under innebandyfesten. - Vår grupp med Bele Barkarby, Nacka Wallenstam och Lockerud/Mariestad känns ju som en urstark grupp, säger tränare Peter Svensson Hörnsten.

Dalen/RIG Umeås kombinerade lag i DJ JAS har imponerat under gruppspelet inför Innebandybandyfesten där laget ställs mot Bele Barkarby, Nacka Wallenstam och Lockerud Mariestad i grupp A. Vi har tagit pulsen på tränare Peter Svensson Hörnsten inför Innebandyfesten.

Varför har just ni tagit er till Innebandyfesten? 

– Vi har en bred trupp i och med att vi har samarbete mellan klubbarna. Det gjorde att vi kunde vinna vår serie. I Play Off mot Hagunda/Uppsala hade vi tufft att göra mål. De spelade med stort hjärta och hade en duktig målvakt. Med lite flyt hade de kunnat få in något mål och fått oss nervösa. Till slut fick våra vassa spelare ordning på avsluten och därmed blev segern till slut stabil.

Vilka styrkor har ni som lag som ni kommer visa upp?

– Vi är en lagmaskin. Trots att vi kommer från två olika föreningar har vi ett tydligt grundspel. Vi kommer med många spelare så att vi kan rulla runt i truppen. Vi är ett bra lag men har en svaghet i att vi även är med i DJ18.  Vi kommer alltid prioritera DJ18-klassen och det kan få konsekvenser i JAS17. Men å andra sidan tror jag inte man får några gratispoäng mot oss, vi känns solida och starka.

Hur ser ni på konkurrensen från de andra lagen?

– Vår grupp med Bele Barkarby, Nacka Wallenstam och Lockerud/Mariestad känns ju som en urstark grupp. Vilket getingbo! Omöjligt att tippa utgången. Helt klart är att de lagen som ska ta sig till semifinal måste ha en del flyt på vägen. Den andra gruppen känns mer ojämn, med Örnsköldsvik och Rönnby som klara favoriter.

Är det någon spelare som är värd att titta lite extra på?

– Ja, men här kommer vi ju rulla runt mera på spelarna. Svårt dock att inte nämna Ellen Bäckstedt, Wilma Johansson, Alexandra Terner som alla var i topp i Allsvenska poängligan. Blir kanske orättvist mot alla övriga ”stjärnor” i laget, men det får de tåla… 🙂

Ser du att innebandyn i just er klass har gått åt något speciellt håll den här säsongen?

– Jag tycker det ser spännande ut med många duktiga lag med spelare födda 2001. Örnsköldsvik, Täby, Nykvarn, Skoghall och Lockerud/Mariestad är exempel på sådana med potential att vara medaljkandidater några år på rad nu. Vi själva kommer  i fortsättningen försöka bära egna JAS17-lag och match åk 1-elever där. Vi har haft lite för få spelare de här två första säsongerna men i framtiden hoppas jag Umeå-lagen gör egna samarbetslag så att den norra serien blir ännu bättre.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar