Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: Dalen/RIG Umeå – JAS DJ17

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Dalen/RIG Umeå i JAS DJ 17 spelar i grupp A.

Under den förra säsongen så valde RIG att kombinera sitt JAS-lag med Röbäck, där Dalen körde sitt på egen hand. För RIG/Röbäck så slutade det med ett guld, där det dock var RIG-tjejerna som var ledande när det väl skulle avgöras. För Dalens del så slutade man tvåa i gruppspelet, just bakom RIG/Röbäck.

Inför den här säsongen valde man alltså att kombinera sina lag, vilket har blivit en succé i slutändan sett till hur man genomfört gruppspelet bland annat.

Man spelade i grupp A och vann samtliga matcher, förutom en i omgång fem när det var Örnsköldsvik som kunde ta en tung skalp i Umeå. I och med att laget har haft en uppsjö av spelare att välja på, så spelade t.ex. ingen av RIG:s spelare födda 1999 denna matchen där man i de nästkommande fighterna hade med duktiga spelare som Ellen Bäckstedt, Jonna Stenvall och Alexandra Terner. Det ska tilläggas att Örnsköldsvik har visat sig vara ett riktigt starkt lag, men i övrigt så har gruppen bjudit på blandat motstånd, där man haft ett par tuffa fighter mot bland annat Ankarsvik och IKSU Ungdom.

I playoff så tog man emot FBC Uppsala/Hagunda IF på hemmaplan och då mönstrade man fullt lag. Sju av spelarna i truppen tillhör Dalen, bland annat duktiga Victoria Ström, där de andra tillhör RIG:s trupp i vanliga fall. Gästerna stretade dock emot bra och lyckades bland annat i den första perioden döda ett boxplay. Efter period två så hade hemmalaget ”bara” ledningen med 1-0 via mål av just Ström innan man i den tredje till sist kunde punktera matchen och vinna med 4-0, när Ellen Bäckstedt, Wilma Johansson och Amanda Niclasson stod för varsitt mål.

Väl i Uppsala så har man lottats in i grupp A, en grupp som många säkerligen kommer benämna som ”dödens grupp”. I den återfinns även Bele Barkarby, Nacka Wallenstam och Lockerud Mariestad, fyra lag som förmodligen tillhör det absoluta toppskiktet och som samtliga var gruppsegrare i respektive grupp. Dessa lag förlorade t.ex. tillsammans enbart tre matcher under hela gruppspelsfasen vilket vittnar om dominansen och klassen som finns. Det går även att notera att klubben har med lag i två klasser även denna säsongen och då kan spelarna från IBF Dalen bli guld värda i slutändan, där man då har en mycket bred trupp att tillgå.

Fakta:
Placering i gruppen: 1:a i grupp A
Poängsnitt: 2,8 poäng/match
Bästa poängplockare: Wilma Johansson, 12 matcher, 18 mål, 20 assist
Mest mål: Wilma Johansson, 18 mål
Mest assist: Wilma Johansson, 20 assist
Mest utvisningsminuter: Ellen Berglund, 7 minuter

En spelare att följa: 

Ellen Bäckstedt – Just i det här laget finns det många att välja på. Samtliga tillhörde toppen i sitt distrikt innan man flyttade till Umeå för att gå på RIG och Dalens egna spelare besitter hög klass. Bäckstedt spelade bara fyra matcher med laget i gruppspelet och har istället haft stor framgång i klubbens Allsvenska lag. Är en matchvinnartyp i fingerspetsarna som kan förändra en matchbild med sina egenskaper. Kan ta ett avslut på egen hand och kan likaväl hitta en passning som ingen trodde fanns. Fina handleder och teknik överlag.

LÄS OCKSÅ: Spelprogrammet för Innebandyfesten 2017

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar