Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: Örnsköldsvik IBK – JAS DJ

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Örnsköldsvik IBK i JAS DJ som spelar i DJ grupp B.

Örnsköldsvik som inte har några överdrivna framgångar att skryta med på DJ-sidan, där även klubbens A-lag på damsidan har varit lite jojo och åkt upp och ner under de senaste åren för att nu bofästa sig i Allsvenskan.

Förra säsongen mönstrade man ett ungt lag i JAS som fick det tufft att hävda sig. Med endast 13 inspelade poäng var man långt ifrån toppskiktet. Till den här säsongen har laget dock fått mycket viktig rutin. Nog för att man har ett par spelare födda 1999, men det är kullarna med spelare födda 2000 och även 2001 som dominerar truppen och dess utformning.

A-gruppen blev den även denna säsongen, som hade liknande utformning denna säsongen jämfört med förra, dock med ett par förre lag vilket innebar trippelmöten mot alla lag. Laget inledde dock svajigt med två förluster på de första tre matcherna, mot IKSU samt Thorengruppen/Gimonäs, två lag man skulle ha bakom sig i slutändan. Styrkebeskedet att slå Dalen/RIG i omgång fyra visar att man besitter hög klass och just efter den matchen så vann man samtliga som var kvar, förutom de två nästkommande mötena mot Dalen/RIG som tog revansch två gånger om där man dock på pappret även mönstrade två starka lag i dessa fighter.

Att man skulle gå vidare var det dock inget snack om och till sist skiljde det 10 poäng ner till tredjeplacerade IKSU som man alltså besegrade två gånger om efter den inledande plumpen. Det som är imponerande att visa upp är lagets fina målskillnad där man har hela 49 mål plus vilket den fina offensiven ligger baom.

I playoff blev det en lång bortaresa till Stockholm för att möta Täby FC IBK som hade vunnit B-gruppen med minsta möjliga marginal. Det unga Täby åkte dock på pumpen direkt och när gästande ”Ö-vik” hade ledningen med 0-6 efter den första perioden så var det nästintill klart. Matchen slutade till sist hela 0-12 och det ännu yngre Täby orkade inte sätta emot efter ett fint genomfört gruppspel.

I Uppsala så blev man inlottade i A-gruppen med Lindome, Hovslätt och Rönnby. För de flesta kan nog Örnsköldsvik vara en ny bekantskap, men som inte ska underskattas och ses nog i många fall som en kandidat att ta en topplacering i den här gruppen, utan tvekan.

Fakta: 

Placering i gruppen: 2:a i grupp A
Poängsnitt: 2,06
Bästa poängplockare: Elin Vedin, 16 matcher, 25 mål, 12 assist
Mest mål: Elin Vedin, 25 mål
Mest assist: Elin Vedin, 12 assist
Mest utvisade spelare: Elin Vedin och Elina Hirvi, 8 minuter

En spelare att följa:

Elina Hirvi – Har redan nu en given plats i klubbens Allsvenska lag och har därmed inte varit med fullt i JAS. Nu när hon är med, så visat hon sin betydelse dock. Righfattad forward med bra näsa för målet och ett vältränat öga när det kommer till spelsinne. Läser av spelet bra och ger sig själv rätt förutsättningar vid avslut och hitta rätt ytor.

LÄS OCKSÅ: Spelprogrammet för Innebandyfesten 2017

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar