Foto: Per Wiklund/Arikvfoto
IKSU

Pixbo håller liv i semifinalserien: ”Allt talar för oss nu”

Med ett sent frislagsmål håller Pixbo liv i semifinalserien. - Allt talar för oss nu. De har pressen på sig och spelar vi som vi gör idag kan att gå i vår väg, säger Pixbos lagkapten Ida Sundberg.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:10
IKSU
4 - 5
Pixbo Wallenstam IBK

Ledning 2-0 i matcher för IKSU och guldläge att avgöra semifinalserien mot Pixbo på hemmaplan. Men Pixbo ville annat i en match som bjöd på högt tempo inför imponerande 2456 åskådare.

– Det är ett ställningskrig utan dess like. Det är mycket kamp och det är kul att spela slutspel. Men vi måste komma upp i spelet. Vi får hitta lite mer lugn med bollen. Nu har vi tagit lite tidiga avslut samtidigt de sitter bra i täck, sa IKSUs Cornelia Fjellstedt till TV4 Sport efter den första perioden.

En period där Pixbo ledde med 1-0.

– Jag tycker vi har övertaget. Visst de har chanser och det kommer de alltid ha. Men vi trycker på och vi vinner flest närkamper, var målskytten Linda Anderssons analys efter första 20.

Den andra perioden blev mer målrik än den första där Pixbo gick upp till den 3-1 ledning som IKSU hämtade ikapp och det skulle bli ett spännande avslut på matchen. Med drygt fyra minuter kvar fick Pixbo ett farligt frislagsläge som förvaltades på bästa sätt med en variant där lagkapten Ida Sundberg gjorde mål och höll Pixbo kvar i slutspelet.

– Det här är riktigt bra av hela gänget. Vi håller uppe energin hela tiden och även om de kommer ikapp så ger vi oss aldrig. Tycker vi ska var stolta och vi har ingenting att förlora, sa Sundberg efter matchen och blickar framåt.

– Allt talar för oss nu. De har pressen på sig och spelar vi som vi gör idag kan att gå i vår väg, säger Pixbos lagkapten Ida Sundberg

IKSU hade läget att avgöra på hemmaplan men lyckades inte. Varför?

– Det är svårt att svara på. Jag tycker det var en jämn fight där de drog det längsta strået idag helt enkelt. Det är mycket som vi gör bra och jag tycker ändå spelar med stort hjärta idag. Det är på håret vi gör mål i sex mot fem, säger Josefina Eiremo.

För oss som följde matchen gick det inte att komma ifrån Pixbos tränare Jonas Eliasson energi och röst som matchen igenom hördes över Umeå Energi Arena.

– Det är grymt. Underbart. Vi har varit jävigt låga efter förra matchen och det var nästan så att jag fick bli förbannat igår på träningen, sa tränare Jonas Eliasson som med sin energi i båset verkligen höll igång sitt Pixbo vilket vi förmodligen kommer få se mer av:

– Min sista match ska vara i finalen i Globen.

Se Ida Sundbergs frislagsmål som håller Pixbo kvar i semifinalserien

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar