Foto: Per Wiklund
IKSU

IKSU till SM-final: ”Känns helt magiskt”

IKSU till SM-final efter avgörande av Julia Nordin i förlängning. - Det känns helt magiskt verkligen. Det är så skönt. Vi har slitit för det här hela säsongen, säger Nordin.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
Pixbo Wallenstam IBK
2 - 3
IKSU

En sen kvittering till 2-2 av Pixbos Isabell Krantz tog semifinalen Pixbo-IKSU till förlängning. En förlängning där IKSU Frida Norström tilldelas frislag efter duell med Pixbos Ida Sundberg. Ett frislag hon slår snabbt fram till Julia Nordin i friläge lurar Sara Hjorting och skjuter IKSU vidare till Globen.

– Jag såg inte vad som hände med kampen. Men vi fick frislaget med oss och Frida Norström var sjukt vaken där. Vi har henne att tacka. Jag fattade inte först att det var avgörande läge utan hann bara tänka att det här kan jag inte missa, nu ska bollen in. En sjuk känsla, säger Julia Nordin om målet.

SE MÅLET HÄR

– Det känns helt magiskt verkligen. Det är så skönt! Vi har slitit för det här hela säsongen. Riktigt skönt att kunna knyta ihop säcken. Men vi har fortfarande inte vunnit gulden än, säger Julia Nordin.

IKSU som även vann serien överlägset med nytt rekord är nu i den för laget efterlängtade finalen.

– Jag tycker att sett över hela säsongen så har vi haft en sjukt hög lägstanivå. Vi har en galen trupp med en helt sjuk bredd. Vi tror på att varandra så jäkla hårt och när de kvitterar i slutet så manar vi bara på varandra och känner att vi ska vinna.

Vad kan vi förvänta oss i finalen?

– Vi får fira det här ikväll och sen blir det fullt fokus mot Globen och finalvecka. Jag tror det är ganska bra att vi har med oss en tuff semifinalserie med oss in i finalveckan. Det ska bli fantastiskt rolig och vi är inte nöjda än. Vi ska ta det där guldet.

Har du någon favorit mellan Mora eller Täby som motståndare?

– Spelare inte roll. Oavsett ska vi spela vårt spel och ta guld.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar