Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Finsk landslagsback till Mora

I lördags förlorade KAIS Mora SM-finalen mot IKSU med klara 4-1. Idag måndag presenterar de nästa nyförvärv, den finska landslagsbacken My Kippilä från Rönnby Västerås.

KAIS Mora har sedan tidigare både presenterat Amanda Öhman och Frida Bäfve som nyförvärv till kommande säsong. Efter helgen SM-finalförlust presenterar Moras nästar nyförvärv. Det är den finska landslagsbacken My Kippilä som värvas från SSL-konkurrenten Rönnby Västerås IBK.

Backen My Kippilä gjorde 37 poäng den gångna säsongen, fördelat på 11 mål och 26 assist.

-Det känns bra, det är jätteskönt att jag tagit ett beslut om nästa säsong. Mora spelar en rolig innebandy och är en väldigt professionell klubb. Min målsättning är att komma in i Moras spel och att utvecklas som spelare. Om jag ska beskriva mig själv säger jag målmedveten, sportig och snäll. Min stil som innebandyspelare är att jag är en offensiv back med bra spelförståelse och skott. Det ska bli roligt med en ny miljö, jag ser redan nu fram emot nästa säsong, säger Kippilä i ett pressmeddelande.

KAIS Moras tränare Noél Alm Johansson om nyförvärvet My Kippilä:

-My Kippilä har under de senaste säsongerna visat att hon är en av världens främsta backar och jag är otroligt glad att hon väljer att fortsätta sin karriär hos oss. Vi får med Kippilä in en spelare som har mycket stora kvalitéer. Hon är en skottvillig offensiv kraft, en kreativ spelfördelare med hög teknisk kompetens och som är mycket jobbig att möta i försvaret. Hon är dessutom en spelare som gillar att kliva fram i viktiga avgöranden och tar ett stort ansvar ute på planen.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar