Emma Dahlström, Sara Dahlström, Frida Swahn. (saknas på bild gör Emma Eriksson) Foto: Idrottsfoto
Karlstad IBF

Karlstad har spikat truppen efter 4 nya kontraktsförlängningar

Karlstad har förlängt kontraktet med Emma Dahlström, Sara Dahlström, Frida Swahn och Emma Eriksson. Därmed har Karlstad också spikat truppen till nästa säsong.

Karlstad som bland annat värvat Adina Augustsson och duon Amanda Berggren och Klara Danielsson har förlängt kontraktet med ytterligare 4 spelare.

Det är Emma Dahlström, Sara Dahlström, Frida Swahn och Emma Eriksson som skrivit på nya kontrakt och därmed är truppen för 2017/18 spikad.

– Nej, men nu är vi i alla fall klara. Nu letar vi inget aktivt längre, säger sportchef Peter Karlsson till Värmlands Folkblad och beskriver den nya truppen:

– Jag är jättenöjd. Vi fick behålla alla vi ville ha kvar. Vi hade ingen dålig trupp från början men nu har vi spetsat den med Adina Augustsson, Klara Danielsson och Amanda Berggren. Vi ville medvetet inte rota runt för mycket i truppen men med de vi fått in höjer vi ändå kvalitén. En både bredare och bättre trupp som det ska bli spännande att se vad tränarna kan göra med.

Spelarna som förlängt beskriver Karlsson som följer:

Emma Dahlström
– En av våra stabila och duktiga backar. Detta var viktigt för vårt lag, Emma har visat att hon är en av våra viktigaste spelare. Hon är en rutinerad SSL spelare som vet vad som krävs för att spela på högsta nivå.

Sara Dahlström
– Ett spelgeni. Sara kan göra saker som få klarar på en innebandyplan. Trots hennes unga ålder (17år) så går hon nu in på sin 4e säsong i SSL.

Frida Swahn
– En av svergies bästa 99or. Hon är en bra forward som alltid producerar poäng, 27 poäng den gångna säsongen.

Emma Eriksson
– Emma kom upp i SSL laget under säsongen, hon fick chansen i några matcher, och har även spelat matcher i vårt U-lag. En duktig back. Nu får hon chaansen från början att vara med och kriga om en SSL plats.

LÄS OCKSÅ: Duo U19-landslagsspelare från Hagfors till Karlstad

LÄS OCKSÅ: Adina Augustsson till Karlstad 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar