Foto: Per Wiklund
Karlstad IBF

KLART: Adina Augustsson till Karlstad

Karlstad värvar landslagsmeriterade Adina Augustsson från Rönnby Västerås.

Karlstad IBF har gjort klart med landslagsmeriterade Adina Augustsson.

– Jag tror inte det hänt i Karlstad IBF:s historia att vi fått hit en spelare av den här kalibern, säger Peter Karlsson, sportchef i Karlstad till Värmlands Folkblad.

Adina Augustsson är ett välmeriterad nyförvärv för Karlstad och en spel av riktigt hög kvalitet. Förra säsongen gjorde Augustsson 19 mål och 7 assist. Den här säsongen har till stor del förstörts av en fotskada som är under behandling.

– Man har behandlat det som att det är en stressfraktur i foten. Man kunde inte riktigt se det, men det var mycket vätska i foten. Jag spelade bara halva säsongen, så det störde rejält. Jag var på väg tillbaka, men fick ett bakslag, säger Augustsson som vill ta tillbaka sin landslagsplats till VM:

– Jag har VM i tankarna, absolut.

Augustsson som har Hagfors som moderklubb vänder nu hem till Värmland. Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

– Karlstad IBF har bevisat att man är på väg framåt och följt en plan. Jag vill vara en del av det. Jag tror det går att gå långt med Karlstad, säger Augustsson.

Tränare Henrik Flognman är såklart nöjd över förstärkningen:

– Ett aktat namn i innebandy-Sverige som medför respekt på planen hos motståndarna. Vi får hit en spelare som framförallt har en seriös inställning och som kommer inte acceptera något halvdant på träningarna. Hon går i bräschen och det underlättar för oss tränare, säger tränare Henrik Flognman.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar