Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Repris på SM-finalen: ”De är minst lika bra”

Seriepremiär och repris på förra säsongens SM-final mellan IKSU och Mora. En bättre start på årets säsong är svår att få. -Seriepremiär mot IKSU, det kan inte bli bättre, säger KAIS Moras tränare Noél Alm Johansson.

Ikväll startar säsongen med en toppmatch som även sänds på TV4 sport då IKSU möter Mora. En repris på förra säsongens SM-final som IKSU då vann.

– Jag tror det passar oss ganska bra med att möte IKSU direkt. Vi får ju möta ett IKSU som snart ska in i Champions Cup och som förmodligen har kommit längre i sitt bygge än oss. Det blir på så sätt en bra värdemätare för oss med hetluft direkt och vi kommer få frågor som vi kan jobba vidare med, säger KAIS Moras tränare Noél Alm Johansson.

Har ni pratat om revansch från SM-finalen? 

– Revansch från en SM-final kan man bara få i en SM-final. Men det här är den svåraste bortamatchen vi har och det är klart det är lite extra när det är IKSU. Seriepremiär mot IKSU, det kan inte bli bättre.

Hur ser du årets IKSU? Är det försvagat med tanke på spelartappen? 

– Jag tror de är minst lika bra. Vi vet själva av erfarenhet att ibland tappar man spelare och då kommer ny kliva fram och ta det utrymmet. Jag tror inte IKSU är sämre och ser det inte som att de har tappat i slagkraft.

KAIS Mora som i stort sett vunnit alla sin matcher på försäsongen har en god känsla inför seriepremiären.

– Vi har gjort en bra försäsong med ganska många träningsmatcher. Man kommer känna igen Moras spel likt tidigare år. Vi vill driva upp tempot och spela med hög tekniskt kompetens. Det som skiljer i år är at vi med våra nyförvärv har fått mer hot från bakplan. Det är spetskompetens i Kippilä och Bäfve som vi är väldigt nöja med att vi har fått in.

LÄS OCKSÅ: LÄS PÅ OM ÅRETS KAIS MORA 

KAIS Moras förstärkningar verkar även ha imponerat på övriga tränare i SSL som tippar Mora som seriesegrare före dagens motståndare IKSU. Förvånade det dig att ni tippas före IKSU?

– Att vi skulle vara med i snacket om placering 1-2 trodde jag. Det är kul att de andra också tror på oss även om det inte är i serien det avgöras. Viktigt är dock ha med sig hemmafördel in i slutspelet. Vi vet att vi är bra, ryggraden finns kvar, vi har inte tappat så många spelare och fått in spetskvalitet i nyförvärven. Vi känner att vi har ett jättebra lag i år som är än mer komplett.

Det var under torsdagskvällen tveksamt till om Anna Wijk som dras med en skada som gjorde att hon vilade från förra helgens Finnkamp spelar för Mora. Beslut ska tas innan matchstart.

Matchen sänds på C More och TV4 Sport. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar