Foto: Per Wiklund
IKSU

IKSU visade klass i toppmötet mot Pixbo: ”Visar att vi är världens bästa lag”

IKSU tillbaka som vinnare efter 6-1 mot Pixbo. Två mål gjordes av 16-åriga SSL-debutanten Maja Viström.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:10
Pixbo Wallenstam IBK
1 - 6(1-1, 0-2, 0-3)
IKSU

Pixbo Wallenstam med tre raka segrar tog emot regerande mästarna IKSU som inför matchen bara hade 1 seger på fyra spelade matcher. Mot Pixbo var IKSU tillbaka på vinnarspåret.

1-1 efter den första perioden och 1-3 efter två perioder efter att Alice Granstedt gjort två mål.

– Både första och andra perioden har varit bra från vår sida. Vi är väldigt revanschsugna och vi har plockat fram vårt spel bra idag, sa IKSU:s Alice Granstedt till Cmore.se efter den andra perioden.

Mer huvudbry i Pixbo Wallenstam.

– IKSU får matchen dit de vill. De spelar ganska mycket man-man sorterar på ett tydligt sätt. Vi vågar inte riktigt ta kamperna en mot en tycker jag. Vi måste komma in lite mer på kasse, spela enklare och lite rakare, konstaterade Pixbos tränare Per Tjusberg efter två perioder.

2 mål av SSL-debutant

Allt fokus i den tredje perioden skulle hamna på 16-åriga Maja Viström som gjorde SSL-debut. Med enbart en träning med SSL-laget fick hon i torsdags en förfrågan om att följa med i matchen då Cornelia Fjellstedt stannade i Umeå för att köra rehab. Vilken debut det skulle bli av Viström. Först utökade hon IKSU ledning till 5-1 för att sedan fastställa slutresultatet 6-1. 2 mål i SSL-debuten.

– Jättekul. Jag hade absolut inte förväntat mig det här, sa Viström efter matchen.

TV: Se Maja Viströms 2 mål i SSL-debuten 

Säsongens andra seger för IKSU som visade upp ett spel och energi som liknande det vi kunde se förra säsongen.

– Det är en otrolig lagfight idag. Det är första matchen vi genomför som ett lag tycker jag. Vi visar våra styrkor. Innan matchen pratade vi mycket om hjärta och det är få lag som tar oss när vi spelar så här. Det gör vi grymt bra och vi får bra utdelning på det idag, säger IKSUs tränare Magnus Norrman till ibnytt.se som än mer betonar laginsatsen.

– Det är lagsinsatsen som gör det idag. Hjorting håller till och med nere sifforna. Vi är tillbaka som den lagmaskin vi visade i fjol. Alla går in med sina styrkor och vi visar att vi är Sverige bästa lag. Det står jag fast vid.

TV: Se målen från matchen här 

Pixbos tränare Per Tjusberg summerade skillnaden i säsongens första förlust:

– Vi möter ett hundra gånger bättre lag idag än tidigare matcher på säsongen. Inget illa menat mot de andra lagen. IKSU kommer ut idag och spelare man-man, är tydliga i sitt försvarsspel och har skickliga spelare som vinner för mycket en mot en dueller mot oss. Vi möter ett för jävla bra lag idag, säger Tjusberg till Cmore.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar