Foto: Per Wiklund/Idrottsfoto
KAIS Mora

Axelsson nollade Karlstad

Mora fortsatt obesegrade efter 9-0 seger över Karlstad. Målvakten Jenny Axelssons andra nolla för säsongen.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
KAIS Mora
9 - 0(1-0, 6-0, 2-0)
Karlstad IBF

KAIS Mora fortsätter att vara obesegrade efter att ha kört över Karlstad i Unihoc Arena och vunnit med 9-0.

Ledning med 1-0 för Mora efter den första perioden när skytteligans ledare Malin Andréason gav Mora ledningen efter drygt 15 minuter. En ledning som skulle utökas rejält i den andra perioden när Mora fullständigt ägde matchen mot Karlstad. Nytt mål av Andréason följdes upp med ytterligare fem innan periodpaus och ledning för Mora med 7-0.

– Det känns som att vi är efter. Vi har ställt ut skorna och det känns som det blir sämre i andra perioden. Jag vet inte vad det beror på, sa Adina Augustsson till SSLPlay.se efter två perioder.

Gladare miner i Mora såklart efter en fin andra period.

– Det lossnar lite. Det är kul att spela. Det brukar vara i andra perioden som vi lyckas. Första perioden var inte så jättebra och vi snacka i omklädningsrummet att vi måste ta tag i det. Nu spelar vi som vi ska och det är 7-0 på tavlan, sa Mira Wickman.

Den sista perioden blev mer av en transportsträcka mot slutsignal. Ytterligare två mål av Mora och inget av Karlstad vilket innebar att Jenny Axelsson höll nollan med 25 räddningar. Axelssons andra nolla för säsongen.

– Det var mycket skott i första och jag fick mycket att göra. Skönt att få starta matchen så, så att man kommer in i det, säger Axelsson som var nöjd med försvarsspelet:

– Framförallt i den här matchen så följer vi direktiven väldigt bra och gör exakt det vi ska göra. Jag har bra kommunikation med backarna och vi löser det bra vilket vi ser idag.

Axelsson andra nolla för säsongen på en målvaktsposition där hon konkurrerar med Amanda Hill som så sent som i Finnkampen var med landslaget.

– Vi har gått in i säsongen och fått höra att vi startar från samma utgångsposition. Amanda har lite mer erfarenhet och man får vara ödmjuk inför uppgiften. Det är skönt att få sånt här med sig inför framtiden så att man vet att man är här av en anledning och visar att man klarar av pressen.

För Karlstads del summerade Dragana Mrksic sitt lags insats precis som det såg ut på planen.

– Absolut inte godkänt. Jag vet inte vad som händer. Jag tycker vi gör det jättebra i första perioden men andra perioden är katastrofal från vår sida. Vi får bryta ihop och komma igen på söndag, säger Mrksic

TV: Se målen från matchen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar