Rönnby IBK

Sex mål av Croneld när Täby vann

Julia Croneld show när Täby vann med 9-4 över Västerås Rönnby. Hela sex mål från Croneld.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
Västerås Rönnby IBK
4 - 9(2-4, 1-4, 1-1)
Täby FC

Västerås Rönnby med minst insläppta mål mot Täby FC som gjort flest mål den här säsongen möttes under torsdagskvällen. En kväll som utvecklades till en stor show av Täbys Julia Croneld.

Två mål av Rönnby i den första perioden och fyra av Julia Croneld de första 16 minuterna av matchen.

– Vi startar bra och jag spelar med bra lagkamrater som spelar fram mig till lägen där jag kan sätta dit den. All cred till dem, säger Croneld.

Croneld smålshow skulle fortsätta även i den andra perioden när Täby fortsatte att trycka på offensivt. Västerås Rönnby gjorde periodens första mål men därefter skulle Croneld göra sitt femte mål i matchen. Louise Wickström utökade innan det var dags för Croneld igen. Hennes sjätte mål och ställning 3-7 som blev senare 3-8 i periodpaus.

6 mål. Har du gjort det innan?

– Jättekul verkligen. Jag tror inte jag har gjort sex mål i någon match innan, säger Croneld.

Inga fler mål av Croneld i den tredje perioden men väl ett av Rönnby och ett av Täby. Slutresultat 4-9.

– Jag tycker att vi gör en kontrollerad match där i följer vår gameplan utomordentligt bra i stora stunder och det är därför vi vinner. Vi visste innan att Rönnby är ett starkt kontringslag så vi valde att backa hem lite mer och för att vara smarta och undvika det. Resultatet blev ju väldigt bra, analyserar Täbys Jennifer Stålhult efter matchen.

För Västerås Rönnby blev det hela nio insläppta mål. Inför matchen hade de som mest släppt in fyra i en match, det mot Warberg.

– Vi börjar bra och står upp bra. Vi vet att vi har en bra känsla mot Täby men då har man inte råd att bjuda på grejer. Vi har lägen i matchen där vi kommer igen och kvitterar men så bjuder vi på mål och de får mer luft. Samma i andra när vi har chansen i powerplay men då gör de 5-3 och vi bjuder på mer, säger Västerås Rönnbys tränare Jimmy Gunnstedt.

Vad säger du om Julia Cronelds 6 mål? 

– Det är ju bara att gratulera. Hon gör 6 mål och hon har 7 skott. Det sista sitter i innestolpen till och med. Det är bara att köpa en lott för henne men såklart jättekul att en så ung spelare får göra mycket mål, säger Gunnstedt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar