Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Wijk berömmer Telge efter segern: ”Inte det sämsta laget vi har mött”

Mora fortsatt serieledare efter 8-3 seger hemma mot seriejumbon Telge.
Serie: SSL-Herr. Matchstart:
KAIS Mora IF
8 - 3(X-X, X-X, X-X)
Telge SIBK

KAIS Mora fortsatt serieledare när det nu är dags för landslagsuppehåll efter en 8-3 seger över Telge. Ett Telge som Anna Wijk berömmer efter matchen.

– Starkt även av Telge. De ligger sist i serien men är inte det sämsta laget vi har mött, säger Anna Wijk till SSLPlay.se

Lagen följs åt målmässigt de första två perioderna och det är ledning för Mora med 5-3 efter två perioder.

– Det känns bra idag. Vi har fått upp farten och försvaret sitter. Jag tycker att allt sitter idag. Vi ska ha fortsatt mycket rörelse och mycket snack och slarva så mycket på mittplan. Sen bara fortsätta kämpa på och vara glada, sa Telges Cornelia Jansson efter två perioder.

Två mål i den andra perioden av Malin Andréason som är skytteligaledare.

– Det är inte bra innebandy från vår sida just nu. Vi gör inte riktigt det vi har sagt att vi ska göra och när de parkerar bussen så är det ganska svårt. Vi slår en passning för mycket istället för att ta ett oväntat avslut och grisa. Vi måste bli bättre på att spela grisinnebandy, sa Malin Andréason.

Även om Mora inte kom upp i nivå drygades ledningen ut till 8-3 i den tredje perioden och Mora går på landslagsuppehåll som serieledare. Två mål och ett assist av Anna Wijk i den tredje perioden.

– Nära att jag blev nollad så det var skönt att trycka in någon på slutet. Men det här var ingen höjdarsöndag. Det känns lamt och vi kanske steppar upp farten lite i tredje. Framförallt inställningen saknas idag. Det känns inte som vi är här och vill spela innebandy. Men starkt att ändå vinna när vi inte gör det bra, säger Moras Anna Wijk.

Trots ytterligare en förlust för Telge som parkerar sist i tabellen fann det flera positiva delar att ta med från matchen.

– Jag tycker vi jobbar oss in i det bra och jag tycker vi är med hela matchen. För oss var det jätteviktigt att vi är med hela matchen. Vi har haft matcher där vi spelat bra i 40 minuter och sämre någon period. Idag är vi med hela och det är viktigt att känna att vi är nöjda med 60 minuter även om det blir 8-3 på tavlan. Vi jobbar väldigt bra och tvingar Mora att gå ner på folk, säger Telges Terese Ahlqvist.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar