Foto: Björn Sandberg
Malmö FBC

”Vi är absolut i behov av en seger”

Malmö FBC med fem inspelade poäng på nio omgångar laddar om för en omstart efter landslagsupphållet.

Malmö FBC siktandes på en slutspelsplats har inlett säsongen knackigare än planerat. Fem poäng på de första nio omgångarna gör att tränaren Joon Berggen helst inte vill prata om säsongsinledningen.

– Måste vi det?, säger Berggren skämstsam innan han svarar:

– Det är klart att vi inte hade velat ha den här starten på säsongen. Det började tufft redan från början och vi hade väl budgeterat för mer poäng än vi fått. Kanske inte mot topp 4-lagen men i övrigt.

Vad är anledningen till att säsongen börjat som den gjort? 

– Det finns såklart flera anledningar. Vi har delvis haft ett tapp på spelarkaraktärer som någonstans varit Malmö. Tuffa, kaxiga tjejer som försvunnit ur truppen och vi fick inte in något nytt som ersatta den typen av spelare. Men samtidigt har vi fått in lite mer spelskickliga spelare. Förutom att vi saknat tuffhet så drabbades vi av halvskador på nyckelspelare och det är klart det känns. Är Cecilia Di Nardo och Johanna Nilsson borta så är det som att Mora skulle ha Anna Wijk och My Kippilä borta och det är klart det märks.

Om du blickar på inledande nio. Vad för positiva delar ser du i spelet? 

– Det är klart det finns ljuspunkter också. Framförallt var ju försäsongen riktigt bra och där har vi något vi byggde upp i träningsmatcherna som finns i oss.

Landslagsuppehåll och nu till helgen match mot Telge. Hur har snacket gått? 

– Vi har haft en del diskussioner om vad vi behöver göra framåt. Stor del är att vi måste ställa lite krav på varandra och jobba ordentligt för det vi håller på med. Framförallt att ställa kraven på varandra. Det handlar inte om att vi i ledarstaben ska ställa krav, det är inte min filosofi, men att spelarna själva gör det på varandra.

Till helgen väntar alltså det enda som ligger bakom Malmö i tabellen. Ett Telge med tre inspelade poäng som Malmö möter på bortaplan.

– Vi är absolut i behov av en seger och det blir som du säger lite av nystart för oss nu. Vi åker upp dagen innan och får en övernattning för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att ta de här poängen som måste tas. Telge är ett lag som är kvicka och snabba i omställningarna vilket innebär att vi måste spela med huvudet i anfallzon. Kan vi bygga tålamod och utmana en mot en så kan spelare som Ellen Rasmussen och Di Nardo vara väldigt viktiga för oss på lördag.

Något i serien i övrigt som förvånat dig? 

– Inte direkt men se på Endre som har gjort det riktigt bra. Det förvånar mig väl inte helt då Endre hade ett intressant spel redan förra säsongen. Jönköping har trummat på bra. Med lite vinster i ryggen och inspiration av att nykomlingar så ligger de bra till. Det som förvånat mig mest är väl oss själva och att vi inte hållit upp till de förväntningar som vi haft på oss, säger Berggren.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar