Foto: Juha Käenmäki
Övrigt

Finsk innebandy på export

Matchen mellan Classic och TPS på lördag i den finska ligan kommer spelas i Singapore.

På lördag kommer historia att skriva när den finska ligamatchen mellan Classic och TPS spelas. En speciell och historisk match då den kommer att avgöras i Singapore där innebandyintresset växer. I nuläget finns cirka 15 000 spelare i Singapore.

– Idén utvecklades under VM i Riga förra året när vi började fundera på hur vi kan stötta innebandy internationellt med fokus på Asien. Singapore har en vibrerande innebandy-community och är framgångsrika i internationella turneringar. Att få träna med världsspelare och coacher kommer fortsätta förbättra vår konkurrenskraft, säger projektledaren och Singapores herrlandslags tränare Matt Joutsikoski till floorball.org. 

Matchen som spelas på lördag är en ordinarie seriematch i den finska ligan.

– Jag blev ganska förvånad när jag först hörde om resan. Det här är en fantastisk möjlighet för oss som lag att träna intensivt i Singapore och sprida medvetenheten om sporten och Classic i Singapore. Vårt mål är att träna hårt, spela bra på lördag och ta två poäng, säger Classics stjärna Eemelie Salin.

Projektet och matchen beskrivs som ett viktigt steg för att sprida sporten ytterligare i Asien och då framförallt i Singapore för att locka fler spelare och supportrar till innebandy. Förutom ligamatchen kommer även båda lagen att träna med Singapores landslag och hålla i träningar med studenter från över 50 skolor.

– Grundläggande egenskaper definerar spelet så jag kommer att visa deltagarna hur man passar och skjuter samt att värma upp. Det glöms ofta att en bra uppvärmning är nödvändigt för att förhindra skador. En annan grundläggande sak till personlig- och lagutveckling är att ha kul, säger Salin.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar