Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

”Vi kastar den i papperskorgen”

Anna Wijk var inte nöjd efter KAIS Moras seger över Västerås Rönnby. – Vi är tyvärr inte här alls, säger Wijk.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
KAIS Mora IF
4 - 2(0-1, 4-1, 0-0)
Västerås Rönnby IBK

Seger för Mora hemma mot Västerås Rönnby med 4-2 i en match som Mora var långt ifrån nöjda med. Västerås Rönnby inledde klart bäst och förde spelet i den första perioden. 0-1 genom Izabell Roos och övertag för Rönnby som vann skottstatistiken med 7-2. Moras Malin Andréason var arg.

– Jag har nog aldrig varit så här frustrerad efter 20 minuter den här säsongen. Riktigt arg är jag. Det är på tok för dåligt. Vi gör inget av det vi har sagt inför matcher. Jag förväntar mig en rejäl utskällning i paus, sa Andréason till SSLPlays.se efter 20 minuter.

Självklart gladare miner i Rönnby.

– Jag tycker vi gör det bra. Vi täcker mycket skott och håller Mora utanför vår box. Det var en av punkterna vi hade innan matchen, sa målskyttet Izabell Roos.

Roos som direkt i andra utökades Rönnbys ledning. Kanske var det en utskällning som gjorde att Mora kom tillbaka i matchen. En viss spelmässig höjning, mål av Moa Gustafsson och Anna Wijk och två fantastiskt bra boxplay senare där Mora gjorde två mål så var ställning 4-2 till hemmalaget vilket också blev slutresultatet.

– Vi kastar den i papperskorgen och går vidare, sa Anna Wijk om matchen.

– Vi är tyvärr inte här alls, framförallt i den första perioden. Men ändå starkt att kunna vinna en match när vi inte alls presterar. Men nu måste vi fundera på vad vi sysslar med stundtals.

Enda ljuspunkten var Moras boxplay där de dominerade.

– Det var viktigt med boxplayen. Det var där vi kom in i matchen. Vi får tacka domarna helt enkelt och där skapar vi fler chanser än dem. Det är något positivt att ta med sig, avslutar Wijk.

För Västerås Rönnby fanns det fler positiva delar.

– I det stora hela gör vi en okej match. Vi står upp bra mot ett väldigt bra Mora. Vi startar matchen väldigt bra och har en bra känsla inför andra. Sedan vet jag inte vad som händer, säger Rönnbys Elin Björkman.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar