Foto: IFF
Grupp A

”Göra ett bättre VM än förra då det var katastrof”

Nia i VM 2015. Nu siktar Norge mot femteplatsen. För att lyckas med det har vi en nyckelmatch mot Lettland i gruppen, säger Norges Karen Farnes.

Norge som förra VM slutade nia siktar nu på att ta femteplatsen i turneringen.

– För oss handlar det om att vinna vårat VM. Ett VM utanför topp 4 då dem blir jättesvåra att rå på. Men bakom så finns det en chans och vi spelar om femteplatsen. Framförallt vill vi göra ett bättre VM än förra då det var katastrof. För att lyckas med det har vi en nyckelmatch mot Lettland i gruppen, säger Norges Karen Farnes.

Norge spelar i grupp A där förutom nämnda Lettland även Finland och Tjeckien återfinns.

– Vi vill alltid spela en tajt defensiv och sedan kommer vi anpassa spelet efter vilka vi möter. Topp 4 lagen kommer vara ett visst spel men efter de så är det rätt jämnt. Mot lag 5-10 så kommer vi utgå från vårt tajta försvarsspel och framåt lutar vi oss på kompetensen hos spelarna där vi vill spela med vart under fötterna vilket är ett kännetecken för oss.

Det är ett rutinerat Norge som kommer till VM. I vilket fall sett till ålder och antal landskamper. Norge ställer upp med det äldsta laget av topp 8 nationerna med en medelålder på 28 år. Dessutom är de endast Lettland som totalt har fler spelade landskamper i laget. Trots det har Norge 8 debutanter.

– Laget består till stor det av inhemska spelare från den norska ligan. Det är ett gäng som varit med ett ta och vi är inte inne i ett generationsskifte. Förutom det så är laget kryddat med tre SSL-spelare. Dels är det jag och Thea Ekholm (målvakt) från Endre och även Tone Einstulen från Mora. Vi har också Lena Gillberg som spelar i den finska andraligan.

 

Hur har ni förberett er inför VM? 

– Fram till september så har vi haft våra träningsläger i Oslo under de internationella helgerna. Oslo är kärnan för all norsk innebandy. Nu i november spelade vi 6 nationernsturneringen i Slovakien. Där kom vi tvåa och de visar på att vi är med i toppen av den gruppen. Vi har en positivt känsla över att vi kan gå långt bakom topp fyra.

Tror du Sverige vinner?  

– Jag har sett när Finland spelare final och det går inte att jämföra med någon annan gång så jag vågar inte sätta alla mina pengar på Sverige.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar