Foto: Per Wiklund
Grupp A

”Hoppas det kommer mycket folk från Tjeckien för att stötta oss”

Eliska Krupnova, till vardags i Pixbo Wallenstam ska leda sitt Tjeckien mot medalj.

Tjeckiens landslag har en gång tagit medalj i ett VM och det var 2011 då laget slutade trea. Nu hoppas laget på stöd från publiken för att lyckas ta en ny medalj.

– VM är det största man kan spela just nu och det ska bli mycket spännande och kul att spela. För oss känns det nästan som hemma-VM för det är nära till Tjeckien och vi alla är därför extra taggade. Jag hoppas det kommer mycket folk från Tjeckien för att stötta oss, säger Eliska Krupnova.

Krupnova som till vardags spelare i Pixbo Wallenstam har ett stort ansvar i laget.

– Jag vet att jag har ett stort ansvar och måste leverera både mål och assist men också sprida bra energi, motivation och vara en förebild med allt vad det innebär.

Förutom Krupnova krävs det att framförallt förstafemman levererar om de ska lyckas vinna över Finland, Sverige eller Schweiz.

– Vi har en jättebra förstafemma som ska leverera. Tyvärr fick vi nyligen några skador på några rutinerade spelare så vi kommer istället få testa unga talanger.Sedan har vi även i vår andrafemma Martina Repkova som leder den femman. Vi har även en väldigt bra målvakt.

Hur kommer ni spela under VM? 

– Det blir olika spelsätt beroende på motstånd. Mot Norge och Lettland kommer vi att ha mycket boll och måste spela tufft mot lågt försvar. Mot Finland och mot Sverige om det blir så kommer vi att spela mer i försvar och försöka göra mål på snabba vändningar.

Hur har ni förberett er? 

– Vi har haft ett fem dagars träningsläger i Tjeckien där vi har gått igenom mycket teori, analyserat och även spelat två matcher. Det har varit ett ganska tufft läger med många träningar och matcher.

Vad tror du om era chanser under turneringen? 

– Vi kommer kriga för att vinna medalj. Men för att lyckas med det måste vi ta det steg för steg med skarpt fokus på alla matcher.

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar