Foto: Per Wiklund
Grupp A

”Går inte att släppa några måls ledning”

Finlands backstjärna My Kippila gör sitt andra VM.

Sveriges på förhand största konkurrent för ett nytt VM-guld är Finland. Ett Finland som har laddat upp inför VM i Dubai i sex dagar med fokus på att spela ihop femmor, få ihop gruppen och analyserat hur de ska spela mot de olika motståndarna i gruppen. Om både Sverige och Finland vinner de matcher de ska vinna väntar ett möte först i Finalen.

– Om vi ska ha chans att vinna måste vi vara med från start. Det går inte att släppa några måls ledning och sedan försöka ta ifatt. Sverige är vana och väldigt duktiga på att spela i ledning. Om vi kan gå ifrån och ta ledningen så kanske det blir en annan match då Sverige inte är vana av att jaga, säger Finlands My Kippilä.

Förutom Sverige har Finland även haft problem med Schweiz som är en potentiell semifinalmotståndare.

– Det var dock länge sedan vi vann över Sverige och har varit nära. Men i en match i VM kan allt hända. Mot Schweiz har vi haft det svårt. De är på väg upp och är ett bra lag vilket vi ska ha respekt för. Men Sverige är fortfarande vår största konkurrent.

Vad är det Finland som åker till VM? 

– Vi är ett blandat lag av unga och gamla. Många har mycket erfarenhet och några unga har inte varit med speciellt mycket i landslaget. Vi har pratat mycket om vårt kontringsspel där vi vill vara snabba och ställa om snabbt. Defensivt så tycker jag att vi är ganska starka.

 

Sverige pratar ofta att de har gått ifrån Finland. Hur känner ni själva? 

– Vi känner att vi ligger efter. I Sverige finns det mycket fler och flera bra spelare att välja mellan. Det är lite klent i Finland.

LÄS MER:

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar