VM 2017

Poängligaledaren assisterade fram Slovakien till kvartsfinal

Hemmanationen Slovakien som vann sin grupp överlägset har tagit sig vidare till kvartsfinal efter seger med 7-3 över Tyskland inför 2031 åskådare.

Slovakien fortsätter att övertyga på hemmaplan i Bratislava. Först vann de gruppen överlägset med en total målskillnad på 43-6. En gruppseger som innebär att Slovakien ställdes mot Tyskland i åttondelsfinal. Slovakisk ledning med 5-2 efter två perioder

– Första perioden var lite nervös av oss. Vi lät Tyskland komma för långt upp på vår planhalva vilket skapade stora problem. Vår första period var inte bra alls men den andra perioden var mycket bättre och då lossnade även målskyttet, säger Slovakiens Paulina Hudakova.

Till slut vann Slovakien med 7-3. Fem av målen gjordes av Slovakiens förstafemma som har varit otroligt bra i det här mästerskapet. Paulina Hudakova assisterade till fyra av målen och är överlägsen poängligaledare med 22 poäng. Bara 3 poäng från VM-rekordet som innehav av Emelie Lindström.

– Våra spelare i min femma är väldigt erfarna och vi spelar väldigt bra tillsammans. Vi hittar alltid varandra med krosspassningar och fria ytor.

Nu väntar tuffare motstånd. I kvartsfinalen ska Slovakien möta Finland.

– Vi måste höja oss om vi ska ha en chans mot Finland. Finland är mycket bättre än Tyskland och det kommer bli en utmaning att lyckas. Men jag hoppas vi kan steppa och spela ännu bättre innebandy och bjuda publiken på en bra match. Det svårt att säga om vi har en chans att vinna men vi definitivt göra allt vi kan får att gå till semifinal.

VM i sin helhet har inte varit något publiksuccé. Men när Slovakien spelar är det alltid mycket folk och mot Tyskland var det över 2000 i publiken. 2000 hejandes supportrar med trummar och sång.

– Det är underbar känsla att spela här hemma i Slovakien. Publiken är fantastisk och varje enskild åskådare hjälper oss otroligt mycket på planen, avslutar Hudakova.

LÄS MER: Hemmantionen ska göra sitt bästa VM

LÄS MER: Det här är Slovakiska landslaget

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar