Foto: Per Wiklund
Sverige

”Vill bara förbi den här dagen och ladda för fredag”

Kvartsfinal mot Lettland. – För oss är det en match vi bara ska vinna, säger Sveriges förbundskapten Andreas Lundmark.

Sveriges väg till ett nytt VM-guld fortsätter med kvartsfinal mot Lettland. Ett Lettland som Sverige bör vinna över med klara siffror. I VM 2015 vann Sverige med 7-0.

– När vi mötte Lettland i VM 2015 så var det gruppspel och då var det målskillnadsaffär. De valde att backa hem extremt och ville inte ens anfalla utan bara slog iväg bollen. Idag förväntar man sig lite mer och att de vill anfalla. Det är ändå vinna eller försvinna och de har inget att förlora. Men för oss är det en match vi bara ska vinna, säger Lundmark.

Finns det något mer att säga om Lettland? 

– Målvakten är en svenskbekanting, Lauma Visnevska som varit i Endre, Sala och en kort tid i Mora. Hon kommer göra en riktigt bra match. Hon älskar nog att möta Sverige och gjorde en grym match senast.

Hur bra och väl genomförd var matchen mot Schweiz? 

– Jämför vi med EFT i Malmö så var Schweiz väldigt bleka då. Nu var de inte bleka utan det var ett bra Schweiz vi mötte. Vi gjorde en ännu bättre insats nu. Alla tre formationerna jobbar bra och jobbar med rätt saker. Jag tycker att vi gör en grym insats. Mycket bättre än EFT.

Är det något i spelet som inte kommit igång som önskat? 

– Det är bara smådetaljer. I övrigt så har vi fått den starten vi önskade. Vi har inte fått spela speciellt mycket powerplay och det ska vi träna in ordentligt imorgon på träningen.

Sverige har i alla matcher gett alla utespelare speltid. I flera fall har bytena skett efter ungefär halva matchen. Det har dock inte varit förutbestämt.

– Vi har hållit ihop sexor genom hela turneringen. Det har inte varit förutbestämt men vi har haft en dialog med tjejerna om vad som gäller och de krigar ju om att få spela en final. Vi har även ändrat om i uppställningarna inom de här sexorna för att förbereda oss inför olika scenarion som kan uppstå. Det kan ju även uppstå skador och liknande och genom att vi kört runt på olika sätt är vi väl förberedda.

16:10 startar matchen. Svensk seger innebär semifinal på fredag mot Tjeckien eller Polen.

– Man vill bara förbi den här dagen och ladda för fredag, avslutar Lundmark.

LÄS MER: ”Ska göra vårt bästa för att i vilket fall göra 1 mål”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar