Foto: Björn Sandberg/Arkivfoto
Jönköpings IK

JIK nära att plocka poäng av Mora

Jönköping med storspelande målvakten Sofia Blixt var länge nära att plocka poäng av Mora. –Jag är inte förvånad om de tar sig till slutspel, säger Moras Anna Wijk.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 15:00
KAIS Mora IF
5 - 2(2-0, 0-1, 3-1)
Jönköpings IK

Kort återstart i SSL Dam efter VM-uppehållet där Mora med två guld och två silvermedaljörer tog emot Jönköping som imponerat och placerar sig på en åttondeplats. Matchen skulle bli jämn även om Mora först tog ledningen med 2-0 i den första perioden. 2-1 efter två perioder efter Sofie Claesson gjort Jönköpings mål.

– Det är inte bra. De lever på sin energi och det får de ut max av just nu. Vi tar inte lägena ordentligt när vi får de och de rensar ju undan boll och allting. De får godkänt av domarna att göra precis vad de vill och då får vi lägga in en växel och grisa lite också, sa Moras Malin Andréason till SSLPLay.se efter två perioder.

Fortsatt jämnt efter även i den tredje perioden och Jönköping störde verkligen Mora. 2-2 genom Ellen Svensson med knappt nio minuter kvar. Till slut kunde dock Mora gå iväg till slutresultat 5-2. De två sista målen i öppen målbur då storspelande Sofia Blixt i Jönköpings mål lämnat målet för spel 6 mot 5.

– Jag har ju inte spelat på ett tag så det var skönt att komma igång idag. Vi gör det bra tillsammans och det är lite tråkigt att det rinner iväg på slutet, säger Blixt själv.

Trots förlusten ligger Jönköping kvar på slutspelsplats.

– Jag tycker vi presterar bra mot lagen högre upp i serien och vi ska vara med i kampen om sista slutspelsplatserna. Lite tråkigt att vi inte får med oss poängen men vi dippar  lite och de straffar oss ganska rejält.

Även KAIS Moras lagkapten Anna Wijk som gjorde Moras avgörande 3-2 stämmer in i att Jönköping är ett slutspelslag.

– Det sliter för varandra som vi inte riktigt gör idag. Jag är inte förvånad om de tar sig till slutspel, säger Wijk som ser fram emot julledighet.

– Det ska bli skönt med jullov från jobb och uppehåll från innebandyn. Man känner sig lite tom just nu, säger Wijk.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar