Övrigt

Anders Karlsson från Ingelstad IBK finalist i Årets Eldsjäl 2017

Anders Karlsson från Ingelstad IBK är en av fyra finalister till Årets Eldsjäl 2017.

Anders Karlsson har haft alla uppdrag som finns i Ingelstad IBK är en av fyra finalister till Årets Eldsjäl 2017 i kategorin ”Ledarskap”. Vem vinnaren blir avslöjas under Folkspels stora Eldsjälsgala i mars nästa år.

– Jag lägger nog ner kanske 25 timmar i veckan. Matcher, träningar, resor, styrelsearbete… Ja, 25-30 timmar blir det nog, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

Anders Karlsson brinner verkligen för Ingelstad IBK. Han har i stort sett haft alla uppdrag i klubben.

– Jag är i grunden en väldigt stor beundrare av den svenska idrottsmodellen. Jag brinner överlag för att småklubbar ska kunna finnas och verka. Jag vill att killar och tjejer från orten ska kunna spela innebandy här och visa att vi också kan, trots att vi kommer från en liten ort ute på landet, säger han, och fortsätter:

– Vi har en hashtagg som heter ”ett hjärta är alltid rött”. Det säger mycket om hur jag är som ledare – att man har en lojalitet mot laget och klubben. Värdegrunden är att vi ska kämpa och uppföra oss väl. Vi fokuserar mer på kamratskap och uppförande än resultat.

En nyhet i Ingelstad är den nya spontan-innebandyn. Den går att beskriva ungefär som allmänhetens åkning, men äger rum i sporthallen och det är innebandy som spelas. Varannan fredag får alla som bor i byn komma och spela och lattja.

– Vi känner helt klart att det finns ett sug. Det finns inte så mycket för ungdomarna att göra här på fredagskvällarna. Därför tänker vi också börja med något som vi kallar för integrationsinnebandy. Det ska flytta nyanlända till Ingelstad och då vill vi som klubb vara med och erbjuda en vettig aktivitet. Ska man flytta till Ingelstad är innebandyn ett väldigt bra sätt att lära känna samhället.

 Anders skojar lite och påstår att halva hans ideella tid för Ingelstad sker framför datorn. Det är kanske inte helt sant, men inte långt därifrån.

– Administrationen tar enormt mycket tid. Det är licenser och hallbokningar och övergångar. Sponsorer och material och inbjudningar. Jag gör matchprogram och annonser till hemsidan. Jag håller på med sociala medier – vi filmar alla matcher och lägger ut på youtube, berättar han.

Med Anders vid rodret pågår nya satsningar för att ytterligare utveckla Ingelstad i samråd med Smålands Innebandyförbund och Smålandsidrotten. Han står upp för människors lika värde oavsett kön, arbetsförmåga, religion eller sexuella läggning – och han tar aktivt ställning mot främlingsfientlighet och i HBTQ-frågor.

Rasmus Wicksell, som spelar i a-laget, säger:

– Han är den mest fantastiska person jag har träffat – jag har aldrig tidigare träffat någon som är så varmhjärtad. Jag skulle vilja påstå att han lägger ner 27 timmar om dygnet på den här föreningen.

Nu kan svenska folket rösta fram sin favorit till Årets Eldsjäl kategori ”Ledarskap” påwww.aretseldsjal.se. Vem vinnaren blir avslöjas under den stora Eldsjälsgalan i mars nästa år då totalt 20 finalister kommer att tävla i kategorierna: Hälsa, Integration, Kamratskap, Ledare, Förening och Öppen kategori. Bakom Årets Eldsjäl står föreningslivets spelbolag Folkspel.

Källa: Folkspel

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar