KAIS Mora

Comeback av Amanda Wall: ”Vi tar det steg för steg”

I helgens match mot Jönköping gjorde KAIS Moras Amanda Wall comeback. – Jättekul att hon är tillbaka, men vi skyndar långsamt och får se hur mycket det blir framöver, säger Moras tränare Noél Alm Johansson.

Amanda Wall var tillbaka i KAIS Mora i helgens match mot Jönköping och det dröjde bara drygt fem minuter innan Wall gjorde mål i comebacken.

– Nu var det ett bra tillfälle för henne att få lite matchtid efter VM. Vi har haft hög belastning på VM-spelare och även skador på Therese Karlsson och Alva Nordmark så vi gav henne tillfälle att känna lite på det. Men vi får se vart det tar vägen nu framåt, säger Moras tränare Noél Alm Johansson.

För även om Amanda Wall var tillbaka på planen så är det tveksamt hur mycket hon kommer vara med framöver. Hon har en sjukdomsproblematik som håller henne borta från spel och att träna fullt ut.

– Vi får se hur mycket det blir framöver. Hon har kört med oss under en tid och det går sakta men säkert åt rätt håll. Vi tar det försiktigt och det får ta den takt det tar. Det är såklart jättekul att hon är tillbaka och vi önskar såklart att hon kunde vara det fullt ut.

Har ni någon prognos när hon kan vara det?

– Vi känner av vecka för vecka. Hon tränar inte fullt ut nu heller och ibland så får hon backa något steg då kroppen säger ifrån. Vi är lyhörda och när exakt hon är tillbaka för fullt är det ingen som vet.

En full comeback av Wall skulle vara betydelsfull för Mora. Förra säsongen gjorde hon 32 mål och 6 assist i grundserien och var även med i VM-kvalet.

– Hon tillför mycket hos oss. Såklart så är det ju framförallt målskyttet och hon blir ytterligare hot och eftersom hon är rightfattad så får vi fler alternativ i vårt anfallsspel. Men som sagt, kul att hon är tillbaka men vi får se hur mycket det blir, säger Alm Johansson.

TV: Se Amanda Walls mål här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar