Foto: Therese Lundström
SDF SM 2018

”Att vi skulle ses som favorittippade ser jag bara som något positivt”

Under fjolårssäsongen så tillhörde Melinda Berggren Täbys duktiga 01-lag som bland annat deltog i JAS med enbart den kullen och ett par 02:er, där man bland annat tog sig till slutspelet.  Inför den här säsongen så blev det förändringar och Berggren valde en ny klubbadress.

– Förra säsongen avslutades med att vårtt så kallade Täby ”angels” lag splittrades. I samband med det började jag titta runt lite på olika alternativ och vad som kunde ge mig bästa förutsättningarna till bra utveckling. Det som för mig kändes mest intressant var min moderklubb Åkersberga som dessutom gav mig chansen till att kliva upp och tillhöra deras damlag i allsvenskan, säger Berggren.

Fanns det någon tanke att seniorspelet skulle öka dina chanser att bli uttagen till SDF-SM?

– Nej det gjorde det inte, utan det var mer för att det kändes mest rätt för både min kortsiktiga och långsiktiga utveckling. Att sen få bli uttagen och få spela ett SDF-SM , dessutom för Stockholm som sägs vara ett överlag starkt distrikt med mycket duktiga innebandyspelare är ett delmål jag har satt upp på vägen och tränat mycket för. Jag är såklart stolt över att jag tagit mig dit. 

Berggren har ett par juniormatcher på kontot under hösten, men har till stora delar tillhört just A-laget i allsvenskan och där haft sin miljö.

– Att ha fått spela och träna med rutinerade spelare i snart en säsong har utvecklat mig massvis! Jag tycker själv att jag har mognat mer som innebandyspelare och jag fattar mer kloka och ”rätta” beslut idag än vad jag kanske gjorde i början av säsongen. Jag tror att mitt lugn och att jag i pressade situationer vågar vårda och hålla mer i bollen kan vara till min fördel under ett SM, dessutom att jag efter en säsong mot generellt större spelare nu går in hårdare i det fysiska situationerna. Något jag märkt att jag delvis tappat under säsongen eftersom att jag fokuserat så mycket på seniorspelet är min ettrighet, det är jag medveten om och jag jobbar på att få tillbaka den igen lagom till SDF-SM ska nu få se.

Förra året vann Stockholm till sist efter en klar seger i finalen mot ett tröttkört Västergötland. Som oftast har Stockholm ett visst favoritskap på sig, oavsett vad man mönstrar för lag.

– Det är klart att vi vill åka upp till Umeå och försvara guldet och det kommer vi göra allt för att klara, att vi skulle ses som favorittippade ser jag bara som något positivt! Vi är en grupp med starka individer och vi har fått till en riktigt bra sammanhållning trots att vi bara hunnit träna och spela tillsammans under en kortare tid. Det ska bli sjukt kul att få åka upp och lira både med och emot Sveriges duktigaste 01 tjejer.

Stockholm har hamnat i en tuff grupp, tillsammans med Göteborg, Södermanland, Gästrikland samt Bohuslän-Dal. – Ja det känns som en riktigt tuff grupp, men att börja med ett par tuffa matcher tror jag kommer stärka oss som grupp ännu mer. Det gör att vi till ett eventuellt slutspel kommer komma väl förberedda och ännu starkare som lag.

Finns det något annat distrikt du tror kan hota i slutändan?

– Förutom Göteborg och Södermanland i våran grupp vet jag att Västernorrland har ett gäng starka spelare. Så det blir en kul utmaning att mäta våra krafter med dom!

Vem i ert lag tror du kan få ett genombrott under turneringen?

– Den första jag tänker på är en av våra sköna målisar, Isa Carsbo. Hon har en riktigt skön attityd både på och utanför planen. Vill hon kommer hon spika igen kassen under turneringen! Sen har vi även Carolina Myrvoll, en riktigt bra back som jag själv älskade att spela med men hatar att spela emot nu när vi tillhör olika klubblag. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar