F Grupp 4

Inför SDF-SM – Stockholm F16

Genomgång av Stockholms F16 som spelar i grupp D i SDF SM 2018.

Även om dominansen på flicksidan har funnits också från Stockholms sida så har den inte varit riktigt lika tydlig som på pojksidan. Om man ser på F15-klassen så har det blivit medalj i samma mästerskap förutom två om man ser från 06/07. Om vi istället kollar på DJ17-klassen så är det medalj i alla förutom tre fram till säsongen 14/15 när sista DJ17-spelades. Det ska tilläggas att det även är fem guld man tagit av alla dessa medaljer.

Förra året lyckades man också ta sig hela vägen fram. Då var det en stor del av truppen som kom ifrån Nacka Wallenstam och Bele Barkarby, två erkänt starka föreningar på DJ-sidan under de senaste två åren i Stockholm. Även Moa Andersson, till vardags i SSL och KAIS Mora fanns i truppen och var långa stunder oerhört dominant i sitt spel.

I den här truppen så finner vi en relativt blandad kompott på truppen, även om det är en stark grund från Täby FC i botten. Täbys duktiga 01-lag som tog sig till slutspelet i JAS förra året med en ren kull 01:er och någon ännu yngre har många spelare i den här truppen, eller spelare som spelade i laget förra året, men som inför den här säsongen tog klivet till ny klubb. Demi Selemark, Melinda Berggren och Isabel Baizano spelade alla i Täby föregående säsong och Helena Johansson som spenderar sin tid i Falun numera, tillhörde också Täby förra säsongen. Plus att man har Julia Zachrisson som numera går på RIG.

Utöver dessa duktiga tjejer från Täby så återfinns ett par spetsspelare från Nacka Wallenstam, inte minst poängdrottningen Philippa Blom. De flesta av spelarna spelar till vardags JAS eller division 1, där duon Berggren/Baizano i princip enbart spelar Allsvenskan för sin nya förening Åkersberga.

Stockholm kommer spela i grupp 4 med Södermanland, Göteborg, Bohuslän-Dal och Gästrikland, en grupp som man absolut ska klara att ta sig vidare ifrån i slutändan.

En spelare att följa:
Philippa Blom – En rightad forward som egentligen kan bli hur bra som helst. Har förmågan att alltid vara på rätt plats och är sylvas på offensiv tredjedel. Kan göra mål och hitta passningar och är kreativ med bollen. Går sällan poänglös och lär nog inte göra det i SM heller.

Truppen:
Amanda Lönnqvist, Huddinge IBS
Carolina Myrvoll, Täby FC
Ebba Karlsson, Bele Barkarby IF IBF
Noa Martin, Bele Barkarby IF IBF
Zita Holmsved Thott, Nacka Wallenstam IBK
Helena Johansson, Täby FC
Demi Selemark, Nacka Wallenstam IBK
Hanna Othberg, Bele Barkarby IF IBF
Klara Strömbeck, Älvsjö AIK IBF
Vilma Nilsson de Gysser, Huddinge IBS
Amanda Klevbo, Nacka Wallenstam IBK
Emelie Hamrén, Bele Barkarby IF IBF
Ida Karvia, Täby FC
Isabel Balzano, Åkerberga IBF
Julia Zachrisson, Täby FC (RIG Umeå IBF)
Maia Kollberg, Täby FC
Melinda Berggren, Åkersberga IBF
Philippa Blom, Nacka Wallenstam IBK
Isa Marie Carsbo, Djurgårdens IF IBS
Lovisa Von Fircks, Älvsjö AIK IBF (RIG Umeå IBF)

Jonas Delshammar från ledarstaben säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?
– Vi kommer vilja stå för en offensiv och kreativ innebandy där vi siktar på att vinna matcher på att vi själva levererar och inte leva på motståndarnas misstag, samtidigt som vi såklart lagt en hel del fokus på att sätta ett bra försvarsspel då anfallsspelet alltid börjar i den egna zonen.

Vad har ni för mål uppsatta?
– Primärt så handlar det om att prestera så bra som möjligt i respektive match och sedan tar vi det match för match. Det är en lång turnering där mycket kan och kommer hända, så vi väljer klyschigt nog som sagt att fokusera på match för match. Sen ska vi såklart inte heller sticka under stol med att vi kan och vill vara med och slåss hela vägen…

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?
– Känns generellt som att de flesta lagen och tränarna pratar om att man vill spela en fartfylld och offensiv innebandy, så jag tror att vi kommer få se ett målrikt och anfallsinriktat SM som kommer bjuda på mycket mål och fina prestationer.

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?
– Vår styrka är den bredd vi har på spetsen i truppen, många lag har ett par spelare man är väldigt beroende av och som man gärna lyfter fram medans vi själva mer fokuserar på vårt kollektiv och där samtliga spelare kan agera matchvinnare.

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?
– Är väl ingen hemlighet att vi hamnat i en stark grupp där samtliga lag kan slå varandra, men självklart så ska och kommer vi vara med och slåss om 1;a platsen i gruppen och de andra får gärna lägga över favoritskapet på oss, det gör oss inget, alla ser alltid Stockholm som laget att slå.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar