Foto: Jens Sehlstedt
SDF SM 2018

”Jag känner ingen direkt press”

I Smålands P01-trupp finns många duktiga spelare uttagna. Det är spelare från Hovshaga, Hovslätt och Växjö bland annat och att Småland ska kunna gå långt, är absolut ingen omöjlighet.

Att Wille Knuthas blev uttagen till Smålandstruppen var nog ingen nyhet för någon egentligen, men han själv vill inte uttrycka sig på det sättet.

– Det tycker jag inte. Jag hade samma förutsättningar som alla andra från början och tydligen gjorde jag tillräckligt bra på uttagningarna för att komma med i truppen, säger Knuthas till Ibnytt.

Knuthas har under de två senaste åren poppat upp ordentligt som en riktig talang och spelade bland annat match med Mullsjö under försäsongen mot SSL-konkurrenten Örebro och gjorde bra. En viss press kan finnas på hans axlar, men det känner han inte av själv.

– Jag känner ingen direkt press. Jag ska spela mitt spel och ha kul.

Förra året hade Småland en stark kull med en stark stomme ifrån Jönköping, kompletterat med en hel del spetsspelare från bland annat Vöikers. Hela vägen fram räckte det dock inte.

– Jag såg inte alls mycket av SM, men det jag hörde var att det var en tight semifinal mot Södermanland. Det är små marginaler som avgör och tyvärr var dom inte på Smålands sida. Jag tycker dom hade ett tillräckligt bra lag för att vinna SM.

Småland har under de senaste åren flertalet andra och tredjeplatser, men guldet har uteblivit. Varför, kan dock vara svårt att sätta fingret på.

– Det är svårt och svara på. Småland är ett stort landskap, man har många spelare att välja på. De flesta åren har man haft ett väldigt jämnt och bra lag, men det kanske är den absoluta spetsen som fattas för att ta guldet. Vi ska försöka se till och ändra på det.

Småland kommer spela i grupp 3 tillsammans med Västmanland, Hälsingland, Västernorrland och Västerbotten.

– Jag har faktiskt ingen koll på gruppen, men spelar vi på det sättet vi vill spela innebandy så har vi stora chanser att gå vidare från gruppen. Vi kommer stå för en fartfylld och rolig innebandy.

Vem i ert lag kan slå igenom?

– Ludvig Öberg. Han är redan nu otroligt duktig och jag hatar att möta han. Jag tror han kommer sticka ut på SM och vara väldigt viktig för oss.

Vilka vinner SM?

– Det finns många lag som kommer vara  med och slåss om medaljerna, men jag hoppas såklart att vi vinner.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar