P Grupp 4

Inför SDF-SM – Gästrikland P16

Genomgång av Gästrikland P16 inför SDF-SM 2018.

Gästrikland är ett litet distrikt till arean och så även om man ser till många andra aspekter. Förbundet i sig har inte en uppsjö av serier utan man ingår ju i konceptet ”GUD”, där man har många serier kombinerat med lag från Gästrikland, Uppland och Dalarna. Om man t.ex. ser till serien som heter ”Brun HJ 17 GUD” så återfinns även lag som Sundsvall och Ankarsvik.

Gästriklands facit i SDF-SM stannar vid ett silver och ett brons där kullen som tog silver innehöll spelare som Wiktor Johannesson, Alexander Hallén och inte minst Alexander Rudd.

Om man ser till distriktet så är Gävle den klart dominerande klubben, dels om man ser till att klubben har sitt lag i toppen av Allsvenskan och som även varit uppe i SSL, samt att klubbens JAS och ungdomslag går bra. Runsten hade ett fint år när 96-erna med Fredrik Björkman bland annat var äldst och man nådde slutspelet i JAS, men klubbens 01-lag t.ex. som man har i spel i en GUD16-serie har det tuffare och så gäller även Sandviken som inte deltager i JAS längre.

Inte helt oväntat så domineras truppen av spelare från Gävle GIK, en kull som har flera år bakom sig med bra resultat och som rankats högt i många ögon. Det ska tilläggas att ett par av namnen från Gävle, kom till klubben inför denna säsongen som t.ex. Joel Gustavsson och Elias Lundqvist. Ett par av spelarna fick chansen att spela med Gästrikland förra året som ett år yngre och har med sig nyttig rutin. Love Ericsson, William Sjödin och Alexander Lindh är några exempel på dessa.

Gästrikland kommer spela i grupp 4 med Stockholm, Dalarna, Bohuslän-Dal och Östergötland.

En spelare att följa – Alexander Lindh. En righfattad stark center. Har en fin speluppfattning och bra blick för spelet. Kan göra båda mål och assist och är duktig åt båda håll. Tillhör Gävles Allsvenska trupp och fick även chansen att gå RIG, men tackade nej.

Truppen:
Erik Ekdahl, Gävle GIK
Adam Lindstein, IBK Runsten
Gustav Hellstrand, IBK Runsten
Alexander Lindh, Gävle GIK
Julian Olsson, Gävle GIK
William Sjödin, Gävle GIK
Otto Johansson, Gävle GIK
Joel Gustavsson, Gävle GIK
Erik Wilhelmsson, Gävle GIK
Simon Larsen, Gävle GIK
Calle Löfqvist, Gävle GIK
Simon Larsson, Gävle GIK
Simon Eriksson, Gävle GIK
Elias Lundqvist, Gävle GIK
Love Ericsson, Gävle GIK
Måns Grönlund, IBK Runsten
Edwin Gustafsson, IBK Runsten
Oliver Larsson, IBK Runsten
Hugo Jonsson, Sandvikens AIK
Adam Ström, Sandvikens AIK

Johan Haglund från tränarstaben säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?

– En snabb & underhållande innebandy, kryddat med ett bra passningspel.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vårt kortsiktiga mål är att sätta gruppen och människan samt ta en match/träning i taget (klyschigt men sant). Sedan vill vi så klart våga drömma långt och länge. Men vi är aldrig bättre än i dag!

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?

– Det ska vara vårt passningspel samt vår kämpa glöd! Jag hoppas vi kan bevara vår energi och fart som vi hittills har visat upp från våra nuvarande träffar. Det tror jag kommer uppskattas upp på läktaren!

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?

– Vi har ett jämnt lag med många bra spelare. Men om jag måste nämna nån, tar jag Alexander Lind. En mogen center som konkurrera i Allsvenskan om speltid. Han är stark, bra skott och fin spel uppfattning.

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?

  Känns som en jämn grupp. Men självklart är Stockholm storfavorit. Även Dalarna och Östergötland är ju vanligtvis jätte  duktiga. Så det blir säkert tajt om platserna till slutspelet.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar