Foto: Gästriklands Innebandyförbund
P Grupp 4

”Goda chanser att slå Stockholm”

Gästrikland inledde SDF-SM med att spela 5-5 mot Dalarna.

Gästrikland P16 var ett av lagen som var först ut att inleda årets upplaga av SDF-SM när vinnaren ska koras. Gästrikland ställdes mot Dalarna.

– Vi hade bra känsla inför matchen, vi hade bra energi och alla var taggade på matchen. Våran gameplan var att jobba hårt för varann och vara tajta i defensiven, offensiven är vi duktig på så det löser sig själv, säger lagets Adam Ström till Ibnytt.

Dalarna var ett lag som man mött redan i en träningsmatch inför SM, då man vann med uddamålet.

– I träningsmatchen mot Dalarna så var vi inte alls på topp, dalarna pressade oss hårt och vi hade det svårt. Men vi lyckas ändå att gå vinnande ur den striden.

I mitten av perioden så kunde dock Dalarna ta ledningen och i slutskedet så kom även det andra målet som betydde 0-2.

– Vi sätter inte våra lägen som vi har. Vi har minst lika mycket lägen som Dalarna om inte fler, men vi får inte in bollen.

I den andra perioden så skedde dock en scenförändring när man vände till 3-2 och även om Dalarna gjorde 3-3 så kunde man till sist även göra 4-3.

– Jag tycker att vi spelar lika bra som i första perioden, och vi får energi av målen som vi gör i början av andra. Vi ångar på medans Dalarna går ner sig lite.

När Joel Gustafsson tryckte in 5-3 med drygt fem minuter kvar att spela av den tredje perioden så såg det bra ut, men man lyckades inte stänga matchen.

– Det borde vi ha gjort, men dom hade lite flyt med två luftpastejer från mitt linjen.

Mattias Stark kunde reducera innan Johan Solarfs gjorde 5-5 med dryga minuten kvar.

– Vi missar att täcka skotten, vi ligger inte rätt.

I nästa match i eftermiddag väntar Stockholm, ett Stockholm som vann sin inledande match med 2-0 mot Östergötland.

– Jag tror att det kommer bli en svårare match, med bättre motstånd. Men jag tror att om vi tar med oss det bra som vi gjorde mot Dalarna och behåller det tempot och energin som vi hade i den matchen, så har vi goda chanser att slå Stockholm tror jag, avslutar Adam Ström.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar