Foto: Björn Sandberg
Malmö FBC

”Det kändes som allt stämde idag”

Västerås Rönnby imponerade första två perioderna och vann över Malmö. I Rönnby övertygade tredjeformationen som kom igång med målskyttet.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Västerås Rönnby IBK
11 - 7(3-2, 4-0, 4-5)
Malmö FBC

Västerås Rönnby avslutade 2017 med att vinna över IKSU och inledde 2018 med att vinna klart över Malmö. Efter två perioder hade Rönnby skaffat sig en rättvis och övertygande 7-2 ledning.

– Vi går in med jättemycket energi från början och det håller i sig hela matchen. Vi har stort nytta av både VM-uppehållet och även nu över jul och nyår. Det märktes redan mot IKSU och ännu mer idag. Vi har fått spela ihop oss och kunnat träna på detaljer i spelet som vi inte hinner mer annars. Det märktes idag att vi haft en bra träningsvecka bakom oss. Allt faller på plats idag säger Kajsa Andgrim.

En femma det verkligen föll på plats för var Andgrims tredjefemma där hon spelar i kedjan med Isabelle Nordin Persson och Izabell Roos. De låg bakom fem av Rönnbys totalt 11 mål i matchen. Två av målen av Andgrim vilket var hennes två första för säsongen.

– Vi har spelat en del tillsammans men har saknat det sista lilla såsom mål och poäng. Det har inte lossnat för oss men idag kändes det som att allt föll på plats. Vi hittade timing i spelet och sprang mycket för varandra. Det var verkligen jättekul att spela idag.

I den tredje perioden närmade sig Malmö något med två snabba mål och Västerås Rönnby tog timeout.

– Malmö hade bestämt sig och det behövde vi också göra. Vi sa till varandra att andas och ta det lugnt för att sedan gå ut och bestämma och ta tillbaka matchen.

Malmö tog ut målvakten och den tredje perioden blev ryckig. Så snabbt Malmö reducerade så gjorde Rönnby mål kort efter. Slutresultatet skrevs till 11-7.

– Jättekul att vi gjorde mycket mål. Sedan var det kanske lite onödigt att släppa som vi gjorde i tredje, säger Andgrim.

TV: Se Malmös Anna Nilsson första SSL-mål  

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar