Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Galante Carlström fortsatt skadad efter bobolyckan

Alexander Galante Carlström testade och fick beskedet att han missar fler matcher efter sin bobolycka i pulkabacken där han skadade foten.

Falun har fått klara sig utan Alexander Galante Carlström de senaste matcherna då han är fotskadad. Det var på nyårsafton när Galante Carlström åkte bob med sin son som olyckan var framme och han stukade foten kraftigt på både in- och utsidan. Förhoppningen var att vara tillbaka till onsdagens match mot Team Thorengruppen men efter ett test under tisdagen blir inte så fallet.

– Nej det går inte att spela. Jag kan svänga och ena hållet men inte åt det andra, då går det inte att spela innebandy. Det känns surt såklart. Jag trodde det skulle vara en simpel skada och att jag bara skulle vara borta en match. Men sedan har det blivit två matcher nu och tre imorgon och antagligen missar jag Dalen också, säger Galante Carlström.

En jobbig skada och det märks på Galante Carlström att han är lite uppgiven.

– Det är tråkigt att gå skadad igen när man precis har kommit igång från hälen och gått upp i både poängliga- och målligatoppen. Men jag har bara mig själv att skylla och det var en klantig grej. Men jag får bita i det sura äpplet och försöka komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Hur ser du på dina chanser för poängliga nu? 

– Det är ganska svårt att vinna saker när man sitter i soffan och tittar på, och jag vill vinna. Men mest surt är det att inte kunna vara med och hjälpa laget. Vi förlorade ju senast och det var inte kul att sitta och titta på. Sedan vet både jag och mina motståndare och de inte kan räkna bort mig och jag ska producera när jag är tillbaka.

Har ni någon aning om när du kan vara tillbaka? 

– Vi ska göra nya tester längre fram men klart är att jag missat TTG och förmodligen även Dalen. Sedan beror det på hur foten återhämtar sig. Vissa säger fem veckor och då börjar det bli på håret om jag kan vara med i VM-kvalet. Jag hoppas det kan gå snabbare än så.

TV: Se det bästa från Galante Carlströms 2017

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar