Foto: Privat
SDF SM 2018

PET-flaska räddade Nils Keros SDF-SM

Örebros Nils Kero såg ut att få SDF-SM spoilerat redan i den första matchen med en skadad tumme innan tränare Jonas Eriksson kom idén om att använda delar av en petflaska som skydd. – Jag trodde han skämtade, säger Kero.

Örebro tog guld i SDF-SM efter att ha vunnit med 6-2 över Södermanland i finalen. För Nils Kero som har gjort SSL-debut i Örebro den här säsongen såg turneringen ut att ta slut redan i den första matchen mot Västergötland.

– Jag skulle täcka skott och kom med sådan fart att tummen vek sig mot foten och blev lite sne. Det var en lite klantig och konstig situation egentligen. Tummen bröts längst ut och de sa att det skulle vara ta fyra veckor att läka. Där och då var det väldigt deppigt, säger Kero.

Örebros tränare Jonas Eriksson hade dock en kreativ lösning på ett skydd till Kero.

– Jag ville ju väldigt gärna spela och eftersom det är en nål längst fram för att hålla tummen på plats så behövdes någon att skydda den ifrån smällar. Då kom ”Silen” (Jonas Eriksson) på en lösning. Han hade klippt av en petflaska som har en ganska bra form som vi kunde använda som skydd.

Vad tänkte du när han föreslog det? 

– Jag trodde han skämtade först. Men sedan när vi testade så kändes det ganska bra. Det är ett bra material då det är hårt och skyddar bra.

Hur kändes det att spela med det skyddet? 

– Man blev lite stel i tummen och kunde inte utföra den vanliga tekniken och jag fick använda tummen mindre i spelet. Men det var bara att fokusera på det andra istället och det fungerade bra. När vi väl var igång var det inget jag tänkte på.

Det märktes inte på Nils Keros spel som totalt gjorde 8 mål och 2 assist i turneringen. Fyra av målen i semifinalen mot Värmland som Örebro vann med 9-6. I finalen vann sedan Örebro över Södermanland och tog ett historisk första guld i SDF-SM.

– Framförallt hade vi en väldigt hög spets i truppen med Malte (Lundmark) och Emil (Ruud). Jag tror även att det spelade in att halva laget var med förra året och spelade. Det kan nog ha bidragit en helt del. Den här årskullen är också extra bra och det var väldigt häftigt att vinna första guldet. Vi är ju inget stort distrikt och att då vinna var otroligt kul.

Efter SDF-SM är det tillbaka till spel i Örebro Kings som gäller för Kero där han spelar i JAS, division 2 och även med i SSL-truppen.

– Det är bara fortsätta köra igen. Jag ska till sjukhuset imorgon och kolla upp och då även se om det finns något bättre skydd än petflaskan. Men jag ska träna ikväll och se hur det känns. Det ska nog gå bra och fortsätta spela, avslutar Kero.

LÄS MER: Nils Kero efter debuten i SSL 

TV: Malte Lundmark: ”Det här har man drömt om sen man var liten”

 

Nils Kero, Örebro

Foto: Anna-Karin Lindholm

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar