Foto: Per Wiklund
Övrigt

Andersson/Wissman till Sydkorea

Domarparet Thomas Andersson och Rickard Wissman har fått en fin nominering av IFF och kommer döma det asiatiska VM-kvalet.

I månadskiftet januari/februari avgörs VM-kvalet för det svenska herrlandslaget inför VM i Prag i december. Veckan innan, den 20 januari är det dags för det Asiatiska mästerskapet där Thailand, Australien, Japan, Iran, Sydkorea, Singapore, China, Nya Zeeland och Malaysia slåss om fyra platser till VM. Ett kval upplagt som en turnering där det kommer koras en asiatisk mästare.

Kvalet avgörs i Sydkorea och kommer ha ett svenskt inslag i domarparet Thomas Andersson och Rickard Wissman som nominerats av det Internationella Innebandyförbundet till att döma turneringen.

– Otroligt kul! Först och främst är vi glada för att bli nominerade till internationella uppdrag. För oss domare är det som att bli uttagen i landslaget. Att sen samtidigt få åka till andra sidan ”innebandy-världen” blir superspännande, säger Wissman.

Andersson/Wissman som förra säsongen utsågs till Årets Domare i SSL Herr har flera internationella turneringar på meritlistan. Att döma det Asiatiska mästerskapet blir ytterligare en internationell erfarenhet.

– Det ska bli lärorikt. Vi dömde Singapore en gång under förra VM men det är enda tillfället. Så det blir många nya bekantskaper, med både spelare och domare från Asien & Oceanien. Det ska bli jätteintressant att se och få veta mer om allt runtomkring i de olika länderna och höra om deras förutsättningar. Se vilka länder som är på gång framåt. Iran är ju med för första gången och Kina är också ett nytt lag. Otroligt spännande.

Vad har ni för förväntningar på kvalet och resan till Sydkorea?

– Vi har stora förväntningar. Det ska bli spännande att få ta del av innebandy, världens bästa sport, i helt andra kulturer och en annan del av världen. Men framförallt hoppas vi bygga erfarenhet och göra bra matcher, förhoppningsvis kan också vi kvala in till nästa VM. Självklar blir själva resan i sig, till den här delen av världen en upplevelsen bara det.

Påverkar det här ert dömande i SSL? 

– Vi har fått lämna tillbaka några matcher som krockar tyvärr eftersom kvalet ligger en vecka tillbaka, så vi får stå tillbaka lite i ligan. Annars påverkar det inte mer än att vi får nya upplevelser och tillfälle att lära av andra domare. Det blir lätt att man kör i gamla hjulspår och här får vi nu ett tillfälle att få in nya influenser.  Efter det är vi tillbaka i fullt slag när ligan drar igång igen efter kvalet.

LÄS OCKSÅ: VM-kvalet: En introduktion – Asien och Amerika

TV: Se Andersson/Wissmans fotbollsuppvärmning

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar