Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Galante Carlström tillbaka mot Örebro

Alexander Galante Carlström redo för matchspel efter pulkaolyckan. – Det gör ont, men det kan inte bli sämre av att jag spelare, säger Alexander Galante Carlström.

Falun har fått klara sig utan Alexander Galante Carlström de senaste matcherna då han är fotskadad. Det var på nyårsafton när Galante Carlström åkte bob med sin son som olyckan var framme och han stukade foten kraftigt på både in- och utsidan. Efter att ha missat flera matcher är han nu tillbaka från start i lördagens match borta mot Örebro.

– Jag är med från start och kör. Sedan får vi väl se lite hur det ser ut och hur det känns under match. Men tanken är att jag ska fullfölja hela och vara med och bidra till laget, säger Galante Carlström.

Faktum är att foten inte är helt återställd och det blir spel med en viss smärta.

– Det kan inte bli värre av att jag spelar som vår fysio har sagt. Nu handlar det mer om min egen smärttröskel. Jag är inte 100% och det kommer kanske inte klicka helt med vändningar och farten. Men det funkar att springa och det är bara att bita ihop och köra.

I de två tidigare matcherna mot Örebro den här säsongen har Falun gjort 10 respektive 14 mål.

– Örebro ligger ju där de ligger av en anledning. De är ett sämre lag. Men för oss handlar det om att stämpla in. Det är inget lag som är dåligt i år och vi har ju sett senaste matcher att vi ta vårt jobb till 100%, annars vinner vi inte.

Falun har än så länge 2018 inte vunnit någon match under ordinarie tid och tappat poäng mot Dalen och Team Thorengruppen samt förlorat mot Sirius.

– Vi har inte varit tillräckligt hungriga och spelat för mycket alibi-innebandy. Vi har fortsatt ha mycket bollinnehav och spelat runt men det händer inte så mycket därefter. Det har saknats lite killer och kanske just därför är det bra att jag kommer tillbaka, jag gillar ju att skjuta. Vi ska börja ta tre poäng nu och vet hur viktigt det är att vinna en serie, säger Galante Carlström.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar