Foto: Björn Sandberg
Malmö FBC

”Att vara med i Guldsteget har hjälpt mycket”

Malmös Johanna Nilsson fortsätter att ta ytterligare kliv i sin utveckling. Den här säsongen ser ut att bli hennes bästa i SSL någonsin.

Malmö FBCs Johanna Nilsson går mot en poängmässigt rekordsäsong i SSL. Hon har redan nu tangerat sitt målrekord på 13 mål och med totalt 25 poäng är hon bara 4 poäng ifrån att göra sin poängmässigt bästa säsong i SSL. Även spelmässigt har 23-åriga Nilsson tagit kliv.

– Jag vet inte vad som gör denna säsong bättre men det är väl många faktorer. Att vara med i Guldsteget har hjälpt mycket. Där har jag fått mycket hjälp, inte bara med det spelmässiga utan även med kost och träning vilket även gör att det känns bättre på planen. Sedan har jag väl fortsatt att ta för mig än mer och använt mitt skott, säger Nilsson.

Just Guldsteget är något som Nilsson återkommer till. Svenska Innebandyförbundets satsning lett av förbundskapten Åsa Karlsson på spelare som är lovande och utanför landslaget har haft stor betydelse.

– Vi får hjälp med det vi ber om. Vill vi ha hjälp med träning så får vi det och kost och allt möjligt. Utöver det så pratar man ju med ”Kotten” (Åsa Karlsson, förbundskapten) lite då och då för att reflektera över insats. Hon kommer med lite tips och delar som man ska tänka på och jobba för att utveckla.

Vad tycker du själv att du har utvecklat i spelet? 

– Jag har alltid spelat rakt och enkelt som jag kombinerar med att utmana i rätt läge. När läget finns så bryter jag in och tar avslutet och det gjorde jag inte lika mycket tidigare. Jag känner mig starkare fysiskt och så har jag fått än mer speltid och förtroende. Om man får har bollen mer så kommer det ju naturligt att det blir mer poäng. Annars har jag i stort sett samma roll. Den enda skillnaden är i powerplay där jag har en avslutsroll istället för att styra.

Idag ställs Johanna Nilsson och Malmö mot Sirius.

– Efter en väldigt bra träningsvecka och en bra match mot Linköping så har vi en väldigt bra känsla. Det kommer bli tufft som det alltid är mot Sirius. Får vår del handlar det nu om att fortsätta infria vårt nyårslöfte i att göra en bättre än vår en vad vi gjorde höst.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar