IK Sirius FBC

Malmö straffade Sirius

Två mål på straff av Malmö blev avgörande i matchen mot Sirius.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
IK Sirius IBK
2 - 3(0-1, 1-1, 1-1)
Malmö FBC

Kampen om slutspelsplatserna fortsätter. Sexpoängsmatchen mellan Sirius och Malmö blev så jämn som tabellen visar med två lag som mer utstrålade att de inte ville förlora mer än viljan att vinna. Inledningen och stora delar av matchen bjöd inte på något tempofyllt spel.

– Seg och tråkig och lite död match. Men vi vinner och det är det viktiga. Vi vill spela som vi brukar men det blev som det blev, säger Malmös Ellen Rasmussen.

Ellen Rasmussen gav Malmö ledningen i den första perioden och efter två perioder ledde Malmö med 2-1 efter att Cecilia Di Nardo gjort mål på straff. Straffmål skulle bli avgörande då Malmö i den tredje perioden fick en ny straff som förvaltades av Ellen Rasmussen vilket blev det matchavgörande målet när Malmö vann med 3-2.

– Det har egentligen bara varit jag som lagt straffar. Men jag har missat fyra den här säsongen så fick ”Dino” (Cecilia Di Nardo) chansen och hon satte den.  Sedan fick jag också sätta en vilket var skönt, säger Rasmussen.

TV: Se Cecilia Di Nardos straff 

TV: Se Ellen Rasmussens straff 

Likt Sirius senaste två matcher så vinner laget i spel fem mot fem men inte matchen.

– Vi har bollen nästan hela matchen men det är synd att vi inte får in bollen. Den sista lilla glöden fattas som behövs för att vinna sådana här matchen. Vi kommer till bra lägen men vi måste ha skärpan för att sätta dit dem, säger Sirius Klara Molin.

Segern innebär att Malmö har tre poäng ner till Sirius i tabellen och den jämna kampen om slutspelsplats fortsätter.

– Extremt viktiga poäng. Vi har inte gjort en jättebra säsong. Men vi har lägger det bakom oss och nu fick vi tre viktiga poäng och ligger på slutspel så det är bara att fortsätta, säger Ellen Rasmussen.

TV: Rasmussen: ”Seg, tråkig och lite död match”

TV: Molin: ”Vi får börja gå in i slutspelsbubblan redan nu” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar