Foto: Per Wiklund
IKSU

Målshow av Hultgren när IKSU slog serieledarna

Johanna Hultgren gjorde fyra mål när IKSU vann över serieledande Pixbo Wallenstam med 8-6.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
IKSU
8 - 6(2-1, 3-0, 3-5)
Pixbo Wallenstam IBK

IKSU följde upp förra helgens seger mot Täby med att på nytt besegra ett topplag på hemmaplan. Denna vann IKSU över serieledande Pixbo Wallenstam med 8-6 efter att Johanna Hultgren bjudit på målshow med fyra mål.

– Det kändes som att allt stämde idag. Självklart jätteskönt att målskyttet lossnade och på så sätt vara bidragande till att vi vinner, säger Hultgren.

Framförallt var det IKSU:s två första perioder som på nytt var riktigt bra.

– Jag tycker att vi gör det bra i två perioder. Vår plan var att ligga tajt och rätt i försvarsspelet och då inte låta Pixbos backar få för mycket boll. I tredje blir det mer hawaii och vi faller ifrån vår matchplan.

IKSU ledde med 5-1 efter två perioder innan Pixbo närmade sig och gick ifatt till 6-5 och då tog IKSU timeout.

– Jag kände mig ganska lugn ändå. Det kändes som att vi var bättre än Pixbo idag och vi förtjänade verkligen att vinna. Vi sa till varandra att vi skulle hitta tillbaka till lugnet igen och spela enkelt. Vi lyfter oss efter timeouten och reder ut det.

Hultgren fortsatte sitt målskytte med att göra viktiga 7-5 efter timeouten och till slut vinner IKSU med 8-6. IKSU som har skruvat upp sitt spel ytterligare.

– Det är jättekul att spela nu. Det blir roligare när vi sätter mer press på oss själva. Vi som spelar måste leverera och jag tycker bara det är positivt att vi nu snäppar upp alla grejer. Det gör att vi blir mer samspela och kan bygga varianter. Sedan har vi ju gått runt väldigt mycket så det finns en bra trygghet oavsett vilka som spelar tillsammans.

Segern innebär att IKSU klättrar i tabellen och är nu 5 poäng efter serieledande Pixbo Wallenstam.

– Vi har pratat lite om det där med att klättra i tabellen och det är inget vi lägger så mycket fokus på. Det kommer bli tufft att komma ikapp Pixbo och Mora. För oss handlar det mer om att försöka vinna så många som det går nu i slutet av serien. Vårt fokus ligger på att vara som bäst den 21 april och vart vi kommer i tabellen spelar inte så stor roll, avslutar Hultgren.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar