Foto: Idrottsfoto
KAIS Mora

Silly-bomben: Mora värvar från seriekonkurrent

KAIS Mora presterade en riktig silly-bomb under torsdagskvällen.

Serieledande KAIS Mora presenterade en riktig sillybomb under torsdagskvällen när Mora värvar Karlstads Jessika Eriksson som därmed kommer hem till Mora som hon lämnade efter säsongen 2015/16.

– Det känns jätteroligt, det känns som att komma hem igen, jag känner klubben och många av tjejerna i laget är nära vänner så det känns jättekul. Jag har utvecklats mycket i mitt spel, jag spelar mer avslappnat, jag har byggt på mer driv och jag tappar inte lika mycket boll. Jag kommer till bättre lägen och jag går på mycket mer avslut, jag kommer tillbaka med en annan inställning rent spelmässigt, säger Eriksson i ett pressmeddelande.

Målsättningen för över gången är att fortsätta utvecklas och slåss om SM-guld.

– I första hand är målsättningen att spela ihop mig med laget, sen går jag till KAIS Mora för att vara med och slåss om SM-guldet. Förra året tog jag ett stort kliv i min utveckling, jag vill ta ett kliv till i år och med den omgivningen som finns i KAIS Mora så tror jag att jag kan utvecklas ännu mer, säger Jessika Eriksson.

Eriksson var med i bruttotruppen till VM i december och är högaktuell för fortsatt landslagsspel. Den här säsongen har hon gjort 14 mål och 13 assist för Karlstad som ligger på elfte plats i 11 tabellen. Eriksson var även med och vann SM-guld med Mora 2015.

– I Jessika får vi tillbaka en spelare hem till Mora som känner till klubben väl och vad den står för. Det är en spelare som känner till grunderna i vårat sätt att spela innebandy, hon har varit ifrån oss i 1 ½ år så viss inkörning kommer att krävas. I och med denna övergång så öppnar det upp möjligheter för oss att använda vår trupp på ett mer optimalt sätt. Jag var själv med och värvade Jessika som 15-åring så det är jättekul att få henne tillbaka, hon har tagit stora kliv i sin utveckling under de senaste åren. Vi i KAIS Mora vill också rikta ett stort tack till Karlstad IBF för ett gott samarbete kring den här övergången, säger Mora tränare Roger Jonsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar