Yamou Njai här i duell med nya lagkamraten Cecilia Di Nardo Foto: Björn Sandberg
#ibsilly

Malmö värvar back från seriekonkurrent

Malmö FBC har gjort klart med en back från Linköping.

Malmö FBC som ligger sjua i ligan förstärker truppen. Det är backen Yamou Njai som värvas från Linköping.

– Detta är faktiskt vår första SSL-värvning av en spelare som inte har någon skåneanknytning! Det får vi se som en bekräftelse på att vi har börjat växa in i SSL-kostymen och att spelare börjar få upp ögonen för våra goda förutsättningar för att utvecklas i Malmö i en klubb som engagerar, säger klubbchefen Mikael Jeppsson i ett pressmeddelande.

Yamou Njai om för ett par veckor sedan  var tillbaka i spel efter en längre tids frånvaro med körtelfeber har spelat två matcher med Linköping. Nu har hon inte kommit överens med klubben som hon spelat i sedan 2015/16 om ett nytt kontrakt och väljer istället spel i seriekonkurrenten Malmö FBC.

– Yamou var lite av en drömvärvning redan inför säsongen men omständigheter gjorde att det inte blev något. När sen chansen dök upp nu var det inget att tveka på, säger Sportchefen Mats-Ola Nimgård

Förra säsongen gjorde 23-åriga Yamou Njai 7 mål och 5 assist.

– Spelmässigt kommer Yamou både bidra till det fysiska försvarsarbetet och det offensiva spelet med boll. Men det är viktigt att hon ges tid att komma in gruppen och vårt spel så det finns ingen mening att stressa. Sen får man säga att värvningen kom lägligt med tanke på den tuffa avslutningen på säsongen vi har framför oss och nu främst februari då alla fyra topplagen väntar. Sen som alltid när det kommer in en ny spelare i gruppen så kommer intensiteten på träningen att automatiskt höjas ett snäpp vilket kommer ge oss en extra boost, säger huvudtränare Joon Berggren

Malmö gjorde även i dagarna klart med nytt kontrakt för backen Josefine Keller.

LÄS MER: Keller förlänger med Malmö: ”Keller är Malmö FBC”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar